Betonvloer 3 maanden na lekkage nog steeds vochtig

Doehetzelver80

  • #1
8 jaar geleden hebben wij de badkamer gerenoveerd, daarbij is de badkamervloer met 1m2 uitgebreid. Daarbij is op een zwaluwstaartplaat beton gestort. Het afvoer en leidingwerk is door een vakman gedaan. Ik heb zelf getegeld.
Een jaar geleden ontdekten wij dat het stukwerk in een aansluitende ruimte bij de betonrand van de badkamer aan het afbrokkelen was. Wij konden hiervoor geen oorzaak vinden. Na verloop van tijd werd er op steeds meer plaatsen duidelijk dat er sprake was van een vochtprobleem.
Ik heb toen de kitranden in het douchegedeelte verwijderd. Bij de randen bleek het behoorlijk vochtig te zijn. Een tegel die voor 1/3 hol klonk heb ik verwijderd. Ook daaronder was het heel vochtig. Ik heb toen alle tegels in het douchegedeelte toen verwijderd. Overal was het vochtig.
Na 3 maanden drogen met de verwarming vol open is het douchegedeelte bij de overgang van de oude betonvloer naar het nieuwe douchegedeelte nog steeds vochtig, de rest is wel droog. Daarbij gaat het afbrokkelen van het stucwerk in de aansluitende kamers ter hoogte van de betonvloer gewoon door. Ik heb hierdoor de indruk dat de lekkage misschien niet het gevolg is geweest van een lekkende kit, voeg of tegelwerk, maar dat het wellicht zit in het leidingwerk. De leidingen van de douchkraan lopen namelijk precies langs de overgang van de oude en nieuwe betonvloer. Anderzijds lijkt het mij heel onwaarschijnlijk dat deze flexibele leidingen lekken, omdat ze in het beton gestort zijn en er dus niets mee kan gebeuren.
Is het normaal dat de betonvloer na 3 maanden drogen in een verwarmde ruimte nog steeds vochtig is als de oorzaak in een lekkende douchvloer had gezeten? Of is het meer waarschijnlijk dat het door lekkende leiding veroorzaakt is? Ik voel er weinig voor om de betonvloer open te kappen zonder dat het nodig is!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Jammer dat je er al mee aan de slag bent geweest.

Een lekdetectiebedrijf (betaald door je verzekering) had het lek zo boven water.
Ook het herstel was voor rekening van de verzekering geweest.
 

Doehetzelver80

  • #3
Lijkt me gek dat de opstalverzekering schade zou dekken die ik misschien zelf veroorzaakt heb. De nieuwe tegels zitten er overigens nog niet in. Sta op het punt om de vloer opnieuw te betegelen, maar wil zeker weten dat er geen andere oorzaak is voor het vocht.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
De verzekering vergoed dit soort zaken zeker wel.
Ook al heb je het zelf veroorzaakt.
De oorzaak wordt dan door een lek detectie bedrijf opgezocht, en daarna kan een aannemer de schade repareren.
Dit kan zelfs zo ver gaan, dat bijna heel het tegelwerk in de badkamer vergoed wordt, inclusief montage.

Het is zelfs zo, dat wanneer een bedrijf bv een nieuwe badkamer heeft aangelegd, en er ontstaat een lekkage, dat de verzekering van de klant zelf dit vergoed.
Zo hoeft het bedrijf geen aanspraak te maken op hun eigen verzekering, omdat daar vaak een hoog eigen risico aan vast zit.
Dat hebben verzekeringen zo onderling geregeld.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik hoor je niets zeggen over kimband :?: :denk:
 

Doehetzelver80

  • #6
Het douchegedeelte heb ik destijds uiteraard voorzien van kimband en coating.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
:prima:

Zorg dus dat lekkage is uitgesloten. Als je dit niet zelf kan, zijn daar bedrijven voor.
 

Doehetzelver80

  • #8
Ik heb de verzekering gebeld. Lekdetectie was nog steeds mogelijk en valt onder de dekking. Afwachten dus wat daar uit komt.
 

Doehetzelver80

  • #9
Waarschijnlijke oorzaak is kitrand die niet meer in orde was. Aan het tegelwerk zelf (foto's) en leidingen mankeerde niets. We hebben kosten vergoed gekregen en daarvan de douchevloer opnieuw betegeld.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu