Kit of voegmortel overgang dochevloer / betonvloer

Stukkie

  • #1
Beste lezer,
Ik heb de volgende vraag over het waterdicht maken van en douchevloer.
De badkamer is op de eerste verdieping met houten vloer op een balkenlaag. Er ligt een bestaande betonnen vloer gestort op zwaluwstaartprofiel. De nieuw te maken inloopdouche krijgt een voorgevormde douchevloer van 1200x900 waar het afschot inclusief lijngoot al in zit. t.p.v. de douchevloer zal de bestaande betonnen vloer er dus uit worden gehaald. Het gat in de vloer zal met betonmortel opnieuw op een dusdanige hoogte worden gebracht zodat als de voorgevormde douchevloer wordt gelegd de vloertegels op dezelfde hoogte komen te liggen. De voorgevormde douchevloer is inwendig van een harde isolatie met aan de boven- en onderzijde een harde betegelbare toplaag. Wanneer de douchvloer is gelegd zullen de hoeken en vlakke aansluitingen met Kimband en pasta waterdicht worden gemaakt, maar nu komt het. Uitgangspunt is om op het overgangspunt van douchevloer naar betonvloer te beginnen met een hele tegel, dit zijn 600x600 tegels. Is het dan verstandig om de voeg die precies boven de overgang zit met voegsel te dichten zoals alle voegen of kun je dit het beste kitten. Ik zou me voor kunnen stellen dat er enige werking plaats kan vinden en een voeg dan zou kunnen scheuren met lekkage als gevolg. Graag jullie advies.
Met vriendelijke groet, Stukkie
 

Rogeeke1

  • #2
Ik heb dit in de praktijk altijd gevoegd zonder problemen omdat ik dan al het 'binnenste' tegelwerk heb gevoegd en dat persoonlijk mooier en homogener vind.

En meestal is een scheur in de voeg niet de oorzaak van een lekkage. Naar mijn ervaring is dat toch vaker een scheur in de afvoer of aansluiting niet goed afgeperst en dergelijke.

Op het hoogste punt dat u beschrijft zal naar mijn mening te weinig water komen om een lekkage te veroorzaken.

Als er een scheur 20 centimeter van de drain zou zijn waar veel water langs zou stromen, misschien zelfs meerdere keren per dag want groot gezin, dan zou het misschien een probleem kunnen veroorzaken.

Maar op 1 meter 20 zal dat spatwater niet dusdanig veel zijn dat dat problemen gaat opleveren.

Misschien zijn anderen het hier mee oneens overigens.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu