Betonnen vloer in inloopdouche

Maccable

  • #1
Ik wil in de douche een betonnen vloer. Moet ik hiervoor speciaal beton hebben. Moet er een coating overheen om het waterdicht te maken?
Hoe gaat dit in zijn werk.

En hoe krijg ik die vloer aflopend. Het doucheputje zit in het midden van de douche...
 

Pepjo

  • #2
Het beste is om hier een zgn "smeervloer" te maken.
1 deel cement op 4 delen vloerzand (te halen bij de bouwmaterialenleverancier), zó aanmaken dat het juist vochtig is, zeker niet natter.

De grap is namelijk dat als je dit stort, je het kunt uitvlakken in de vorm die je wilt, zonder dat het uit zichzelf weer uitvloeit.
Op die manier kun je een aflopende vloer richting doucheput maken.

Je zult de vloer na droging wel moeten coaten om hem waterdicht te krijgen.

Besteed ook (veel) aandacht aan de overgang vloer-muur en rond het putje. Anders krijg je de vreselijkste lekkages.
 

Maccable

  • #3
Ik heb de hoeken tussen de muur en de vloer ingesmeerd met afdichtpasta en kimband (merk verwijderd, mod), evenals de hele vloer en rond het putje. Is dit voldoende?
 

Maccable

  • #4
Maar is dit voldoende? En waarmee moet ik het coaten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Normaal gesproken zou dat voldoende zijn, maar ik kan niet beoordelen wat het effect is, wanneer je daarna weer gaat afsmeren.

Afdichten doe je meestal als laatste voor het eigenlijke tegelen. Indien van toepassing, blijkt niet uit je verhaal... Indruk is juist dat je dat niet wilt.

Wacht dus op een advies van een meer ter zake kundige.
 

Maccable

  • #6
Ja ik heb de wanden dus nu getegeld. Maar nu wil ik de vloer dus ipv. tegelen, een betonnen vloer van maken... In de douche dus, de rest van de badkamervloer wordt wel getegeld....
 

H@ns

  • #7
Beton is iets anders dan een afwerkvloer..

Maar je kunt een toeslagstof aan je mortel toevoegen om het waterdicht te maken.

Beton of een smeervloer is van zichzelf niet waterdicht. Het probleem is ook dat het vocht erg lang in de vloer blijft dus je moet zeker coaten of watervaste mortel nemen / maken

Verder kun je natuurlijk ook nog een mortel op kleur maken door pigment mee te mengen, andere kleuren zand te nemen of witte cement te nemen als basis voor je mortel
 

Maccable

  • #8
Ik heb een tijd geleden een vraag gesteld over een waterdicht douchevloer van beton. Ik heb hier nog echter geen oplossing voor.

De vloer wordt niet getegeld maar wordt dus gewoon beton (douche van ongeveer 90 x 90). Ik las echter wat over cebar cement, is dit hier ook geschikt voor?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Cebar cement is een extreem sneldrogende cement, u moet wel heel veel ervaring hebben wil u in 1 keer de vloer hier mee afwerken.

Kijk eens naar de link die ik gegeven heb, waterglas is ook geschikt voor het waterdicht maken van beton.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu