Betonnen plaat storten incl. mini wijnkelder aanbouw

MyronTates

 • #1
Goedemorgen allen,

Dankzij dit mooie forum heb ik een mooi begin kunnen maken aan mijn uitbouw van 4x7 meter.
De fundering is gestort op 4 heipalen die 17 meter diep geslagen zijn, nog 1 heipaal ligt 'bloot' en gaat de betonnen plaat meedragen.

Momenteel loop ik enigzins vast op het storten van de plaat, mijn vragen:

1. Ik wil rekening houden met een vorstrand, en wil hier een bekisting voor maken (. Hoe ver moet ik de plaat op de funderings strook laten doorlopen?
2. Wat betreft betonstaal, de vloer wordt 15 a 20 cm dik gestort en ik wil dus een dubbele wapening aanbrengen, om hoogte tussen de betonnetten (8mm) te creeeren . Moet ik hier supportliggers voor gebruiken? Of zijn daar betere oplossingen voor? De wapeningsnetten wil ik vlechten aan de funderingsstrook d.m.v. 90 graden betonstaven die met chemisch anker in de strook plaats.

3. In mijn aanbouw wil ik graag iets 'speciaals' maken, een kleine kelder met een beloopbaar glazen luik. Hiervoor wil ik nu iets dieper gaan graven, en een bekisting maken zodat ik het deels kan meestorten met de vloer. Er komt dan ook isolatie in. Om de kelder waterdicht te maken wil ik extra stevig pvc zeil (butyldoek?) gebruiken, onder het beton. Ik heb begrepen dat grotere wijnkelders (helicave) ook zo waterdicht worden gemaakt.

Ik ben benieuwd naar jullie mening, en ervaring, hopelijk kan ik met jullie hulp snel verder!

Linfi_glazen_vloerluiken_0669.jpg 1630827668514.jpg 1630827668499.jpg 1630827668507.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  een te plaatsen gestorte kelder wordt gewoonlijk waterdicht.
  gestort zeil etc is voor prutsers.  voor een klein bakje is prefab een voor de hand liggende oplossing
  dit zou je ook zelf kunnen doen dan kan je hem eventueel ook nog aan de buitenzijde behandelen met een rubber coating en de isolatie er nettjes rondom plakken.
  (je hebt wel een kraan nodig om hem op zijn plek te brengen)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu