Betonnen of cementen rand onder nieuw te plaatsen raamkozijn

KasperJ

  • #1
Ik ga een raamkozijn plaatsen (2.30 m bij 2.40 m) die ik ga vast zetten tussen twee bestaande muren. (oude garage ingang). Nu is het probleem dat tussen deze muur op de grond, straatklinkers zitten en nog niet de betonnen garagevloer. Ik moet dus even een rij klinkers verwijderen, bekistings plankje maken, en dan een laag beton of alleen cement storten zodat het raamkozijn op een stevige ondergrond staat.
vanwege de rand van de betonnen garage en de hoogte van het kozijn kan ik over een deel van de te storten rand niet hoger maken dan 1 cm, de rest is geen probleem omdat ik net zo diep kan graven als ik wil.

De vraag is, kan ik de betonnen/cementen "balk" onder het raam kozijn van cement maken of moet dit van beton worden. Als het beton moet worden hoe fijn mag het grind dan worden, ivm dat ik over een deel slechts max 1 cm kan verhogen. Alles uit cement maakt het natuurlijk eenvoudiger omdat ik het dan net zo dik kan maken als ik zelf wil. de dikte van het grind bepaald ander de hoogte van de betonnen rand. Iemand advies?cm
 

Fiesiekus

  • #2
Ik heb wel schuurdrempels van zand-cement gemaakt. Geen probleem. Wel een loodslab onder het nieuwe kozijn monteren; tegen optrekkend vocht.
 

KasperJ

  • #3
Bedankt voor je reactie,

Tenzij ik nog heel schokkende tegenstanders hoor, zal het dan zand-cement worden.
Bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een betonnen balk met wapening storten, over zo'n afstand blijft er van zandcement niet veel over, het heeft geen enkele sterkte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu