Betonnen aanrechtblad maken.

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,
Ik wil een betonnen aanrechtblad maken.
Heb dit afgelopen 3 afleveringen weer bij eigen huis en tuin gezien.
Nu heb ik een paar vraagjes hierover:
Moet ik de bovenkant vh blad gladstrijken met de spaan of zo storten dat het al glad is door het multiplex zoals bij eigen huis en tuin.
Welke cement kan ik het beste gebuiken --> licht gewicht maar maakt het merk dan iets uit
ik wil een uitsparing maken voor de spoelbak, hierdoor krijg je natuurlijk 2 smalle kanten die zwak worden, kunnen die breken, zoja hoe moet kun je dit voorkomen.
Hoe kun je het beste het gat maken voor een kraan in te bouwen.
Hoe lang moet ik het laten drogen alvorens te gaan schuren.
Heeft iemand een goede werkbeschijving of een site waar je dit kunt nalezen of beelden van kunt terug zien.
Jammer genoeg zie je bij eigen huis en thuis niet veel ervan.


Een hoop vragen , wil iemand mij opweg helpen.

Groet,
blefke
 
Dat had ik al gedaan,maar dat is al een paar jaar oud.
Kan alweer veel veranderd zijn in methodes etc.

toch bedankt,
groet,
blefke
 
Hahaha ik zat er op te wachten op deze vraag, toen ik vandaag het programma zag.

Als je goed gekeken hebt, had je kunnen zien hoe Thomas het maakte.

Vaak zijn er bij hen op de site ook gebruiksaanwijzingen te vinden, hoe zo iets gemaakt moet worden.
 
Thomas stort hem op z'n kop dus de stortzijde zie je niet meer nadat je hem geplaatst hebt ,zou deze wel zo glad mogelijk afwerken met een (vloeren)spaan....

Zorg er verder voor dat je mal waterpas staat.

Je zou een staafje wapening kunnen leggen ten hoogte van de spoelbak.
 
Ik zou hem echt ter plekke storten zoals in de link staat.
Is een stuk makkelijker dan achteraf een betonnen plaat je keuken in sjouwen en precies pas krijgen.
 
Bedankt voor de antwoorden.
Ter plekke storten is voor mij een must, anders moet ik 30 trappen omhoog lopen met een blad van een paar 100 kg.....
Dat zie ik mij niet doen.

Ik wil het buiten storten op mijn dakterras.
Daar er een afschot is van meer dan 10 cm op 4 meter moet ik natuurlijk wel zorgen dat het waterpas staat.
Goede tip was ik bijna vergeten hahaha.

Wanneer moet je de bekisting eraf halen om het het blad verder te bewerken.
Ik ga proberen dezelfde methode toe te passen als bij thomas.
hierdoor kun je pas afwerken als alles verwijderd is.
Hoe kan ik dit het beste doen.

Ik wil het blad +/- 8 cm dik maken.
Zou het blad na uitharden stevig genoeg zijn ter hoogte vd spoelbak.
Daar heb je 2 smalle kanten.
kunnen die scheuren of breken.... ( ik leg er wel wapening in.).

Zijn er nog tips die ik beslist niet moet vergeten.

Alvast bedankt voor jullie hulp :prima:

belfke
 
Nog even een vraagje.
De spoelbak komt in het midden vh blad.
Hoe kan ik het het beste plaatsen, daar naar mijn idee de zwakste plek in het midden is.
Als je het dan op de uiteinden optilt zou het nog wel eens kunnen breken.
Of is het na uitharden sterk genoeg.
Hoe kan ik dit het beste aanpakken
Blefke
 
Je moet het blad zo wie zo eerst even op zijn zijkant draaien, en dan zo dragen.
 
Ik bedoelde met ter plekke storten, het storten op een veloren bekisting op de onderkastjes. zodat je er niet meer mee hoeft te sjouwen en plaatsen.
 
Doe toch niet zo moeilijk, in die eerdere link heb ik beschreven hoe het prima gaat ter plekke met de spoelbak erin, met wapening, kraangat en voorrand.

Maar ga gerust je gang met een flex, zal wel een hoop gedoe zijn om het weer aan te werken. Zeker nog nooit met een flex in beton gezeten?
 
Dat van het inflexen was maar een gedachtegang..... :D
Ik wel percee voorkomen dat het blad scheurt. :?

Ter plekke storten wordt denk ik moeilijk, daar ik ook de keuken moet gebruiken.
Vandaar mijn wellicht ongelukkige vragen.
Goed dus niet inflexen :oops:
Na hoeveel dagen kan ik beginnen met het afwerken van het blad.
En na hoeveel dagen kan ik het blad veilig verplaatsen.

Tot zover bedankt voor jullie hulp, en Frank.
Ik heb er geen moeite mee dat je een bepaalde reactie schrijft, ben al blij dat jullie reageren :wink:
THX,
blefke
 
Als u wilt voorkomen dat het bad scheurt kunt u het beste op de plaats storten, het blad hoeft dan niet zo dik te zijn, een cm of 5 is voldoende met een beetje wapening erin.
 
RHX,
Ik wil het blad dikker maken +/- 8 a 9 cm, alleen al omdat wij dit mooier vinden.
Vraag mij alleen of hoeveel sterker het dan ook in.
Dit i.v.m. scheuren vh blad.
Zoals il al eerder schreef ter plekke storren wordt moeilijk, daar ik de keuken moet gebruiken.... :cry: :lol:

greetz,
blefke
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan