Betonklinkers andere kleur geven

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #1
Ik wil een logo in de antraciet kleurige dik formaat klinkers zien te leggen.
Nu heb ik wel een systeem gevonden waarmee men klinkers eerst reinigt en dan kan gaan schilderen, maar het aantal kleuren is dan zeer beperkt (slechts 5 met transparant, grijs, zwart, bruin en rood)
Ik zoek echter blauw.
Nu was ik er al wel achter gekomen dat een logo met dikformaat klinkers uit te voeren moeilijk wordt omdat het te grof wordt vandaar dat ik het met de kleinere waaltjes wil gaan proberen.
Dan is de vorm van de stenen al anders zodat het al beter opvalt (en is het nog steeds heeeeeel veel werk) maar dan nog de kleur.
Is er een manier om klinkers blauw van kleur te krijgen zonder dat het bij de 1e de beste regenbui of na een winter met flink wat vorst los laat?
logo 72dpi kopie.JPG

Logo moet er zo uit komen te zien en het stuk oprit waar het op moet komen is ongeveer 2m60 breed x 5m lang
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #2
Wegenverf?

  • Blauwe verf – RAL 5017
  • Sterk isolerend en slijtvast
  • Te gebruiken op asfalt, beton, klinkers, ZOAB
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Met verf zie je vrijwel direct dat het geschilderd is.
Ik wil juist een look zien te creëren alsof de stenen uit de fabriek al die kleur hadden.
Dat het dan minder blauw oid. wordt is geen probleem.
Dus denk dat het meer richting een impregneer middel zal moeten gaan.
Dat het wat meer werk is is ook geen probleem, maar er zullen zo'n 300 stenen gekleurd moeten worden.
Dus had me zelf uitgedacht om een metselkuip te vullen met dit middel en dan de stenen er gewoon een uur of wat in laten liggen en daarna de volgende lading tot alles diep ingedrongen is en de juiste kleur heeft maar wel de uitstraling van een normale steen houdt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dompelen in blauwe verf zal niet veel uithalen.
Klinkers nemen namelijk bijna geen vocht op, dus zuigt de verf niet in de klinker maar blijft er oppervlakkig even op zitten.
Die zal er dan ook snel vanaf zijn op plekken waar je loopt of met de auto overheen gaat.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Denk dat je dan beter op zoek kunt naar hetzelfde formaat klinker maar dan in een andere tint. Zodat je het logo in een andere tint legt dan de rest van de bestrating.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Misschien zijn geglazuurde straatstenen een optie.
Die heb je wel in bijna dezelfde kleur van een bekende straatstenen fabrikant met de Duitse naam van de hoofdstad en de bergen in Oostenrijk.
straatstenen.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Ik mag hier geen merken noemen maar een Duits merk welke ook veel pleister/stuc spullen ed. levert heeft een impregneer middel waarvan men beweerd dat deze diep in het beton intrekt.
Echter helaas alleen in het transparant te verkrijgen. (wel een blauwe gevonden maar die is alleen door gespecialiseerde bedrijven te bestellen)

een prijs van de geglazuurde straatstenen heb ik nog niet kunnen vinden.
Morgen eens bellen met een klant die veel gebakken stenen verkoopt.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #8
Is Keim misschien iets? :

"De verf krijgt bij Keim kleur door anorganische lichtechte pigmenten. Die zijn gemaakt van mineralen. Hierdoor zijn ze kleurvast en verbleken ze niet. Dit in tegenstelling tot organische pigmenten die op den duur wel kleurkwaliteit verliezen. De producten van Keim zijn mede zo bijzonder omdat ze deze kleurpigmenten mengen met vloeibaar kalisilikaat (waterglas), een procédé waar Keim patent op heeft. Het resultaat is een bijzondere verf die qua duurzaamheid, kwaliteit, bescherming en lichtechtheid zijn gelijke niet kent."
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #9
met met de tip voor Keim verder gaan zoeken en heb kleurpigment gevonden wat opgelost kan worden in water en eenmaal droog een verbinding zou vormen met de betonklinker.
Dus de eerste proef gedaan
gekleurde klinkers.jpg

nog niet helemaal de juiste kleur en ook niet egaal gekleurd maar nu eerst laten drogen en kijken of het daarna inderdaad niet weer in water oplost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu