Uitbouw bestaande schuur en erfgrens

Mouser

  • #1
Even wat advies gevraagd bij het volgende.
Bij onze woning hebben we achter in de tuin een oude enkelsteens schuur staan van 4 bij 3 meter. Dit is een 2 onder 1 kap, waarbij op de erfscheiding de tussenmuur staat.
De hoogte is ongeveer 2,4 meter met daarop golfplaten en schuin naar achter aflopend.

Nu willen wij een grotere schuur/garage hier van maken. Het wordt een L vorm, maar pak voor het gemak even 6,5 meter x 5,5 meter wordt. Ook wordt hij 3 meter hoog met een platdak en komt er isolatie en een binnenmuur bij.

Nu twijfel ik aan de 5,5 meter muur aan de kant van de buren. De bestaande muur moet blijven staan op de scheiding want dit blijft de buitenmuur van de buren hun schuur. Hier kunnen wat lagen stenen opgezet worden en er kan een binnenmuur voorgezet worden om onze bouwplannen te realiseren. ps Ik heb niet de ruimte en de gelegenheid om bijvoorbeeld een meter van deze muur op de scheiding een nieuwe buitenmuur te zetten.

Er wordt dus ook 2,5 meter muur in de diepte aangezet. Zou het het beste zijn om deze ook op de scheiding te zetten waardoor de buitenmuur van dat stukje uitbouw dus ook deels op het erf van de buren staat (fungeert uiteraard als erfafscheiding, maar het is niet zoals die andere 3 meter deel van een bouwwerk voor de buren). Of is het beter deze muur 5 cm te laten verspringen waardoor dit volledig op eigen grond staat. Zoals gezegd lijken we vast te zitten aan die bestaande muur voor het laatste stuk van 3 meter.
Laat ik de muur 5 cm verspringen, hoe los ik dit dan het fraaiste en met het minste ruimteverlies op binnen? de binnenmuur ook voor dat gedeelte 5 cm laten verspringen, de spouwmuur voor dat oude stuk 5 cm breder maken, of de binnenmuur 5 cm dikker maken?

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
5cm verspringing in een schuur maakt waarschijnlijk niet zoveel uit.

Doe het sowieso in overleg met de buren :idea:
 

Mouser

  • #3
Dat overleggen doe ik sowieso, maar die buren zijn al op leeftijd en blijven daar ook niet eeuwig wonen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Dat de buren op leeftijd zijn is natuurlijk volstrekt irrelevant voor de problematiek waar je tegenaan loopt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu