Bestaande garage muur isoleren

Ckoenders

  • #1
Hallo medeklussers,

ik wil graag een garage gebruiken als woongedeelte, echter dit is een eensteens muur. Mijn plan is om hier een voorzet wand van cellenbetonblokken (7 cm) voor te maken. Echter hoe kan ik dit dan het beste isoleren? Als de blokken lijmt heb je niet veel ruimte meer om de isolatie er tussen te krijgen. Uiteraard wil ik de voorzetwand zo dicht mogelijk op de buitenmuur plaatsen? Wat voor isolatie kan ik dan het beste gebruiken en wat wordt mijn werkwijze?

ik hoop dat iemand mij van een goed advies kan bedienen.

Groeten
Carlo
 

Bouwstakker

  • #3
Ik zou kiezen voor voorzetwanden met houten ribben 44*69 of regels 44*89
bij ribben kun je 6 a 7cm isolatie tussen kwijt en regels 8 a 9cm net wat voor isolatie waarde je aan wilt voldoen.
tegen de staanders 9mm underlayment dampdichte folie en daarna gips.
9mm underlayment is gemakkelijk om later iets in op te hangen (kan ook in gips maar dit is iets degelijker) en je trapt er niet zomaar een gat in.sc6
 

Ckoenders

  • #4
Bedankt voor je reactie. Ik hoor wel dat rachelwerk de voorkeur verdient boven cellenbetonblokken.... dat underlayment is dat zoiets als watervast triplex?
 

Ckoenders

  • #5
Wat betreft het rachelwerk, mag dat op de buitenmuur worden vastgemaakt? En dan laat maar zeggen 7 cm dikke rachels en isolatie van 5-6 cm om in ieder geval ruimte tussen de muur en de binnenmuur te hebben?
 

Ckoenders

  • #6
Hallo bouwstakker,

ik denk dat ik voor jou idee ga, maar moet er een ruimte tussen de eensteensmuur en de voorzetwand komen? En zo ja hoeveel mag dat zijn?

bedankt voor je reactie.
 

Bouwstakker

  • #7
Als het gaat om een halfsteensmuur doe ik altijd tussen de muur en voorzetwand een dampopen folie. bij bijvoorbeeld een voorzetwand bij een spouwmuur (halfsteens-luchtspouw-halfsteens) is dit niet nodig omdat vocht in de spouw door ventilatie verdwijnt. dus bij halfsteens geen isolatie tegen de steen.
de folie kun je beter op de underlayment aanbrengen en daarna de gipsschroeven. de folie "beschadigd" dan wel maar als je folie voor de underlayment aanbrengt beschadigd het folie door bevestigingsmateriaal van underlayment en gips.
als je het niet vertrouwd om aan gips en 9mm underlayment iets op te hangen kun je altijd stukken underlayment van 18mm tussen je ribben bevestigen. er zijn ook pluggen te koop waar een x aantal kilo's per plug aan kan hangen dus geloof het wel. kunt ook plaats van ribben ergens opschrijven. sc6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu