Bestaande deuren schilderen

Miranda

  • #1
Hallo,
Ik woon in een appartement gebouwd in de jaren 80. De originele deuren zitten er nog in en voor zover ik dat kan beoordelen zijn ze van een soort geperst hout met een laagje kunststof (en kunststof stripjes langs de boven- en zijkant). Ze zien er een beetje gelig uit, dus ik wil ze graag mooi wit verven. De vraag is nu: hoe moet ik dit doen? Goed schoonmaken en dan meteen lakken? Of moet ik eerst schuren? En welke verf kan ik hiervoor het beste gebruiken? Alle tips zijn welkom!

Groetjes, Miranda.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou ze eerst licht waterproof schuren.
 

Kees61

  • #3
Heb je al geprobeerd of je de deuren schoon krijgt met puur schoonmaakmiddel zo uit het flesje (andy, ajax, dat soort ), zonder schuurmiddel ? Als dat lukt dan ben je het snelste klaar.
Kunststof laagjes kan je niet zomaar overschilderen. Dood schuren is erg veel werk maar er bestaat wel een primer voor waarmee je het eerst kunt verven zonder vooraf schuren. Dat is een hechtlaag voor de verf. Je hoeft de deuren dan alleen te ontvetten.
 

Miranda

  • #4
Als je bedoelt of ze weer wit te krijgen door ze alleen schoon te maken: nee, dat lukt niet. Volgens mij waren ze oorspronkelijk al niet helemaal wit, maar gebroken wit of zo.

Die tip van dat hechtmiddel is een goeie, daar ga ik eens voor naar de bouwmarkt. En is er dan ook een speciale verf voor kunststof of kun je daar "normale" verf voor gebruiken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het lijkt me het beste dat u naar een speciaalzaak gaat dan weet u in elk geval zeker dat u een goed advies krijgt, bij bouwmarkten wisselt dat wel eens.
 

Dingena

  • #6
Deze deuren zijn prima te verven.
Eerst goed ontvetten met sint marc
schoon water nawassen
schuren (vraag hiernaar bij de speciaalzaak)
primer voor kunststof opzetten
en aflakken.

Maar voor de juiste verf en primer: vraag hiernaar bij de verfspeciaalzaak.

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu