Bestaande betonvloer egaliseren (zonder egaline)

Auxilium

  • #1
Beste klussers,

In mijn schuur ligt een bestaande betonvloer, maar hier zit aardig hoogte verschil en dan voornamelijk vanaf de muren waar het hoger ligt. Het oppervlakte is 17m2 en om alles gelijk te krijgen moet er gemiddeld 2,5cm opkomen. Vandaar dat ik dit niet wil doen met egaline i.v.m de kosten. Is er een manier om die 2,5cm aan te brengen zodat het vrijwel gelijk zodat ik hierna nog enkele zakken egaline kan gebruiken om het af te maken?

Mijn andere optie is om een verhoging te maken rondom, zodat de kasten en stellingen recht staan, maar enkel het midden wat minder is. Lekker goedkoop, maar hoop dat er toch een oplossing is voor de gehele vloer.

Bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De laag die erbij moet is te dun voor andere materialen. Die brokkelen vroeg of laat weer af.

Je moet iets hebben dat
- dun genoeg is om zelf te nivelleren
- goede hechting geeft aan de ondergrond

Egaline is er juist voor gemaakt. Je geeft aan ca 400 - 450 liter gereed produkt nodig te hebben.

Vraag eens een prijs op bij een bouwmaterialenhandel...


Alternatief is de betonvloer (of dekvloer?) te verwijderen en opnieuw te storten. Maar dat kost meer en wordt minder vlak.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
2,5 cm moet net kunnen voor een cement dekvloer.
De bestaande vloer dan wel eerst insmeren met een tegel poederlijm, en daar het zand/cement mengsel op aanbrengen en afrijen, terwijl de tegellijm nog nat is.

De ondergrond moet dan wel goed vetvrij zijn, anders hecht de tegellijm niet.
Maar dat geld voor alles wat je er op wilt aanbrengen.
 

Auxilium

  • #4
@Walker,

Egaline is een heel mooi middel om te gebruiken en helemaal voor dit soort situaties. Het is zo jammer dat het zoveel geld kost, vooral als je 30/35 zakken nodig hebt. Die kosten kan ik niet goed praten helaas.

Verwijderen en nieuw storten komt dan ook op hetzelfde neer, qua werk en kosten ook geen optie. En dan krijg ik waarschijnlijk ruzie met de schoonfamilie aangezien die de huidige vloer hebben gestort.


@ Peter,

Die 2,5 cm is gemiddeld genomen, niet als 1 gelijke laag. Op sommige punten wordt het dus 3 cm en andere punten misschien een halve tot een paar mm. Dan kom je op het punt van Walker dat het gaat afbrokkelen.

Ik hoopte dat er nog een magische oplossing was, maar dan ga ik voor een plateau op de plekken waar het nodig is. Dat kost in ieder geval veel minder en lost het voor het grootste deel op. Bedankt voor het meedenken!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Ik zou even de prijs opvragen zoals gezegd, je gaat natuurlijk niet 35x de bouwmarkt prijs betalen.
 

Auxilium

  • #6
Heb uiteindelijk besloten om er helemaal vanaf te zien. Zelfs voor enkel de stelling wat totaal 1,2m2 oppervlakte is heb ik 3 zakken nodig en een houten bovenlaag ter bescherming. Ik ga de stelling nu tegen de wand schroeven en de poten bijstellen met blokjes. Als ik het alsnog wil doen, dan komt dat wel in de toekomst als er meer budget is.

Diverse quotes verwijder, die hebben geen zin als de tekst er net boven staat, mod.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Diepe delen kan je met zandcement doen, en de rest met egaline gelijk maken.

Maar de kasten kan je inderdaad ook op blokjes waterpas zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu