Beretta ketel

Zenn

  • #1
Ben in het bezit van een Beratta Ida Green combi ketel. Sinds een poosje valt de ketel in storing. Code 4 38. Kan iemand mij vertellen wat deze code inhoudt? In de handleiding van de ketel staat deze code niet vermeld en op de site van de leverancier kan ik ook niets vinden.
 

Xr8

  • #2
Al heel lang geleden dat ik zo'n ding gezien en gesloopt heb. Weet alleen dat deze toestellen fase gevoelig zijn. Maw het maakt uit hoe de stekker in de wcd zit. Voor de rest weet ik er niets van.

Succes.
 

Big smurf

  • #3
Hoi,

Storing 4 is temp te hoog
Controleer waterdruk , draait de pomp.
Is het systeem goed ontlucht?
Voldoende radiatoren open.

btw

Dit is een ketel die zeer onderhouds gevoelig is
ivm lekkage's
 

Zenn

  • #4
Nader onderzoek heeft inderdaad aan getoond dat er 'n lekage is. Hij lekt niet altijd heb ik het idee. Ik dacht als de ketel voldoende op temperatuur is dat hij niet lekt. En eigenlijk pas gaat lekken als de ketel gaat af koelen, en zo nu en dan eens brand om even bij te warmen. Ik denk ook dat het wel iets met het tapwater te maken heeft. Je ziet waar hij lijkt maar weet niet hoe dat onderdeel heet. Wil het eigenlijk nog proberen uit te zingen tot in mei/juni als we weer zonder verwarming kunnen, en dan een nieuwe ketel laten installeren.
 

Big smurf

  • #5
Waarschijnlijk lekt de ketel links onder.(gok ik zo)
Zo ja , dan is dit de o ring van de manometer of de overstort die lekt.
Niet zelf proberen om dit op te lossen, ketel is niet de gemakkelijkste.
 

Zenn

  • #6
Hij lekt in de buurt van de pomp, een groot messing blok. Is inderdaad geen klus wat ik zelf kan oplossen. Zoals gezegd, ik probeer hem nog aan de gang te houden tot aan de zomer, wil er dan nieuwe ketel laten monteren. Is wel pas 11 jaar oud, maar ik heb het helemaal gehad met deze budget-ketel.
 

Big smurf

  • #7
Kun je misschien foto plaatsen
 

Zenn

  • #8
Ik heb een foto kunnen maken hij lekt daar waar de witte aanslag is.....ik heb het rood omcirkeld.



En volgens mij is het zo: hij gaat pas lekken, 'n poosje nadat de ketel in storing valt. Dus als ik er snel bij ben gooit hij geen water eruit, en kan ik de ketel resetten.
 

Big smurf

  • #9
Beetje moeilijk te zien
Maar vorgens mij is het toch de o ring pakking van de overstort.
Op zich niet zo moeilijk om te reparen, maar het nadeel van dit toestel is dat als je er aan werkt er vanalles gaat lekken.
Onderdelen zijn moeilijk te verkrijgen, dus beter niet zelf doen.
 

Zenn

  • #10
Oke, hartelijk dank voor je informatie en mee denken. Ik probeer hem nog tot aan de zomer te houden en dan gaat ie eruit voor 'n nieuwe ketel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu