Beregenings installatie leegpompen

Rosch

  • #1
Hallo,

Al vele jaren pomp ik voor het invallen van de winter mijn beregeningsinstallatie leeg om zo bevriezing te voorkomen.Mijn leidingen liggen op ca. 60 cm diep.
Hiervoor gebruik ik tot nu toe zo'n klein pompje wat je op je boormachine monteert en een zuigslangetje.
Probleem is dat ik regelmatig een nieuw pompje moet kopen omdat hij niet meer aanzuigt.Ik laat hem nooit droog lopen ,maar toch blijken ze maar een erg beperkte levensduur te hebben.....
Is hier niet een andere oplossing voor ?Ik denk dan aan een ander soort pompje o.i.d.
Wie heeft een tip ?
 

Fritske1978

  • #2
Misschien kan je hem leegblazen met een compressor, door er een aantal minuten perslucht op te zetten, tot er geen water meer uit komt, maar alleen nog maar lucht. Zo zie ik dat ze dat op mijn werk elk jaar doen. Evt de druk verlagen naar 4 bar ofzo, ik weet niet of je anders misschien je sproeiers kapot blaast.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
U kunt het systeem leeg laten lopen door het leeg te hevelen naar een punt dat iets lager is dan de leidingen, b.v. een sloot, waterput of de bronpijp waar de zuigslang in hangt.
Open de kraan op het verste punt pas nadat u de slang hebt aangesloten, er kan iets water achterblijven in de leidingen maar daar gebeurt niets mee, als het echt hard gaat vriezen kan de druk van ijs weg en drukt de leiding niet kapot.
Ik doe dit al tig jaren zo en heb een paar stukken leiding op 40 cm diep liggen, nog nooit iets mee gebeurt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu