Bepleistering in kelder deels rot

Johangel

  • #1
Besten,
ik zou dringend de kelder eens moeten aanpakken. De bepleistering is op verschillende plekken rot van ouderdom (valt als poeder naar beneden).
Nu echter, in de hoek plafond-muur lopen op de muur verschillende leidingen:
2 electrokabels genageld in de muur, 1 koperen aardgasleiding en 1 loden waterleiding beiden geschroefd in de muur. De bepleistering achter en tussen deze leidingen is op verschillende plaatsen rot en naar beneden gevallen. Herstellen van die pleisterlaag gaat geen simpele zaak zijn:enkel de electrokabels zou ik eventueel kunnen losmaken maar dan nog kan ik niet gemakkelijk achter en tussen die andere leidingen met nieuwe plaatster.
heeft iemand een idee hoe ik dat zou kunnen aanpakken.Ik dacht zelf aan een soort van kabelgoot die men op de reeds liggende kabels zet en dan vastmaakt aan de muur en het plafond, in de veronderstelling dat zoiets in de handel te vinden is.
Iemand een idee?
groetjes, Johan
 

Fiesiekus

  • #2
Kabelgoot is leuk en aardig, maar wat doe je met de gas- en waterleiding?
 

Johangel

  • #3
Ik bedoel eigenlijk iets als een Z-profiel dat ik over de leidingen zet en dat ik op de een of andere manier kan bevestigen aan plafond en muur
 

Fiesiekus

  • #4
Zodat de leidingen uit 't zicht zijn? Je zit met voorschriften omtrent ombouw van gasleidingen.

Verder zou ik een loden waterleiding gewoon helemaal vervangen.
 

Johangel

  • #5
Fiesiekus, ik bouw die gasleiding niet om hé, ik verberg ze enkel achter iets dat ik nog moet uitvinden.
Wat betreft die loden leiding: je hebt gelijk, maar die leiding in de kelder is maar het topje van de ijsberg, want vanuit de kelder gaat ie verder door het hele huis, allicht met wat vertakkingen, allemaal lood onder de vloeren...en hier en daar waar die boven komen is er dan een koperen leiding op gesoldeerd.
iemand nog suggesties?
 

Fiesiekus

  • #6
Ik bedoelde ook niet de gasleiding zelf ombouwen, maar een (soort van) ombouw om de gasleiding (dus wegwerken). Ik weet dat je bijv. geen koppelingen weg mag werken. Misschien zijn er nog meer eisen t.a.v. gasleidingen in de kelder??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu