Beperken geluidsoverdracht wasmachine via houten vloer

Kabouwert

  • #1
Doel
Geluidoverlast van wasmachine bovenburen beperken. Geluidbeperkende maatregelen door mij bij bovenburen te realiseren. Dit alles in goed overleg, ik voer uit, zij betalen de materialen.

Situatie
Woning boven ons (tot twee jaar geleden onze woning) is etagewoning in A'dam, bouwjaar 1937. Vloer bestaat uit (van onder naar boven):
- houten balken gelegd in breedte van woning,
- daarop planken vloer, geheel doorgeschroefd,
- daarop Fermacell-Estrich vloerelementen met vilten isolatielaag,
- daarop FlexxFloor plaklaminaat (door hele huis, inclusief kasten)

Eigenaar/verhuurder heeft van inbouwkast in hal een wasmachinekast gemaakt (met stopcontact, kraan en afvoer). Kast bevindt zich ongeveer midden in die woning. De vloerbalken steunen alleen ter hoogte van achterwand van kast op de draagmuur. De wasmachine is een voorlader en staat in een kunststof lekbak die direct op het laminaat staat. Volgens bovenburen is hun wasmachine recent technisch in orde bevonden (lagers, schokdempers, onbalansschakelaar OK)

Te verhelpen klacht
Bij centrifugeren is dreunen van de wasmachine (boven) hinderlijk hard hoorbaar in onze HELE woning (beneden). De machine zelf schudt en trilt harder bij hoger toerental en 'wandelt' soms de halve kast door, aldus de bovenburen.

Gezochte oplossing
Zoek nu beste oplossing om geluidsoverdracht van wasmachine via vloer van bovenburen naar onze woning te verminderen. Volgens leverancier van de Fermacelplaten heeft extra dempingsmateriaal geen zin, want "onze vloerplaten bieden al de maximale demping" (?)

Op klusidee en elders lees ik vele suggesties om te isoleren door (combinatie van) houten, betonnen, metalen, kd40(?), eps(?) plaat onder de machine te leggen, al dan niet in combinatie met bij de bouwmarkt verkrijgbare trillingsdempers. (Een oplossing waarbij extra dwarsbalken met lange bouten aan de draagbalken gefixeerd worden mag ik van bovenburen NIET toepassen - als die oplossing al mogelijk zou zijn)

Het is mij echter niet duidelijk wat de goede opbouw is waarmee die verschillende materialen tussen vloer en machine gelegd moeten worden.

Zo bijvoorbeeld?
- wasmachine
-- lekbak
--houtenplaat
— trillingsdempers
-- stoeptegels of betonnen plaat
- vloer

ik hoop dat iemand mij een goed advies kan geven, passend bij de bestaand vloeropbouw.
 

Kabouwert

  • #3
Oeps! Vergeten 'afloop' te vermelden.

Eigenaar/verhuurd van woning boven ons wil niet meewerken aan door Jan voorgestelde oplossing. Is volgens hem een te ingrijpende aanpassing aan de (draag)constructie van de vloer en daar geeft ie geen toestemming voor.

Experimenten met dempers danwel dempmat, met en zonder 9 betontegels (los gelegd) geven geen verbetering.

Vooralsnog met bewoners afspraken kunnen maken over tijden waarop ze wel/niet de wasmachine gebruiken.
 

Rusako

  • #4
Haal eerst de lekbak er maar eens er uit en dan de wasmachine op de tegels water pas zetten voor het lekken van water zijn andere dingen te krijgen die het water afsluit bij lekkage! Die lek bak werkt als een klankbord
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu