Benzine bijvullen zitmaaier

Klusboer p

  • #1
Hallo,

Ik moet regelmatig mijn zitmaaier van benzine voorzien. Met jerrycan en trechter lukt dat wel, maar blijft toch geknoei. (Zeker bij die van 15 liter)
Giet het nu eerst in een schenkmaat, maar heb steeds het idee dat het handiger kan.... Google leverde echter weinig op. Misschien dit forum wel? ;-)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je hebt van die ballonpompjes speciaal voor brandstof.

Als je nu je voorraad iets hoger zet dan de tank van ej maaier dan hoef je maar 2x te pompen en dan hevelt de brandstof zo je tank in.
 

Henk E

  • #3
Dit probleem herken ik, heb toen een jerrycan met opgeschroefde trechter gekocht en dat gaat beter.
Alleen als de tank bijna vol is moet je goed opletten want het vliegt er zo overheen.
Voorbeeld foto:

 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Inderdaad zorgen dat je een opgeschroefde slang met ontluchting op je jerrycan heb (zoals hierboven al is afgebeeld).

Verder is het handiger om met een kleinere jerrycan te werken dan met een jerrycan van 15 liter (= 15 kg). Gewoon wat vaker een kleine jerrycan vullen bij de pomp. Schenkt veel makkelijker over, ook met 1 arm.
 

Tinus B

  • #5
Ik heb het even aan mijn buurman gevraagd en hij gaf als advies om het al het gras te vervangen voor kunstgras. Het toeval treft, dat hij zelf ook kunstgras verkoopt.

Om mijn kettingzaag bij te vullen, gebruik ik sinds kort tot mijn volle tevredenheid een vulautomaat. Deze stopt met vullen als het maximale niveau bereikt is. Geen idee of dat op een zitmaaier ook goed werkt. Moet je maar even googelen op vulsysteem voor brandstof
 

Eenkhoorn

  • #6
Tinus B schreef:
Ik heb het even aan mijn buurman gevraagd en hij gaf als advies om het al het gras te vervangen voor kunstgras. Het toeval treft, dat hij zelf ook kunstgras verkoopt.
Geloof mij, zijn advies is echt geen toeval met het feit dat hij het zelf verkoopt :wink:
 

Klusboer p

  • #7
Ik zag de oplossing van Tinus net te laat (jammer), ik heb de oplossing met de Jerrycan op hoger niveau dan zitmaaier gekozen en heb er 1 met kraantje (en slang) besteld.

Daarmee los ik "overlopen" niet op, maar kan ik het overhevelen wel beter controleren.

Dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu