Beluchterkraan recht monteren

Rob.akker

 • #1
Voor plaatsen nieuwe keuken heb ik de aansluiting voor vaatwasser moeten verplaatsen. Beluchterkaan is rechtstreeks op de muurplaat aangesloten, maar hij staat in een hoek van ongeveer 45 graden (helemaal aangedraaid).

Minder en de kraan lekt. Gebruik gemaakt van teflon tape. Is het technisch bezwaarlijk dat de kraan op deze wijze is gemonteerd. En zo niet, hoe zorg ik ervaar dat de kraan wel recht staat?

Ik kan natuurlijk altijd de muurplaat in een hoek monteren, maar wellicht zijn er makkelijkere oplossingen. Ik hoor het graag.

beluchterkraan monteren.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Even een bosje / doosje hennep bij een bouwmarkt of loodgieter halen.

  Schroefdraad van de kraan ietsopruwen met een waterpomptang. Hennep (dun laagje) erop draaien vanaf de buitenkant, dus tegen de schroefrichting in. Even bevochtigen met een beetje 'natuurlijke plak' (spuug) zodat het blijft zitten...

  Dan de kraan erin draaien. Past ie niet: los draaien opnieuw beginnen, iets meer (of iets minder) hennep gebruiken. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu