Bekleden isolatie buienmuur

Pigion

  • #1
Ik bouw op dit moment een z.g.n. warmtemuur in de tuin, lengte 10 M en hoogte 2,25 M. De muur bestat uit 2 halfsteensmuren met 3 cm spouw. In de spouw komt 100 M vloerverwarmingsslang dia. 20 x 2 mm. vastgezet op een gegalvaniseerde wapeningsnet. De overblijvende ruimte in de spouw wordt geheel gevuld met specie. De muur wordt opgewarmd zowel directdoor de zon als indirect via de VVW slang aangesloten op 2 laaggeplaatste zonneboiler elementen. De circulatie is zonder pomp. Om de warmte nog wat effectiever in de muur te houden, wordt de achterzijde geïsoleerd met 6 cm styrofoor. Normaal wordt bij zo'n constructie de isolatie afgewerkt met pleisterwerk op gaas.
Ik zou liever niet willen pleisteren en afwerken met plaatmateriaal.
- Wat zou ik daarvoor kunnen gebruiken?
Het moet redelijk sterk zijn, zit op het N.
Zou geïsoleerde dakplaat een oplossing zijn? De muurconstructie wordtafgewerkt met betonnen elementen met ruime overstek.

Pigion
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat bedoel je met een geïsoleerde dakplaat. Een metalenplaat- of een houtenplaat met isolatie. Platen van metaal heb je ook voor een wand.
Het moet redelijk sterk zijn bedoel je daarmee dat het tegen de wind moet kunnen.
 

Pigion

  • #3
De afdekplaatmoet sterk zijn omdat deze grenst aan de tuin van de buren. Deze hebben de gewoonte snoeihout etc. in deze hoek te deponneren. Ik kan moeilijk ieder ogenblik om de hoek kijken en de buren sommeren de rommel niet tegen onze tuinmuur te deponneren.
De stalen gecoate en geïsoleerde plaat zou een oplossing zijn, mits de coating sterk genoeg is.
Pigion
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Er zijn heel goede gecoate platen. Kijk om je heen en je ziet heel veel industrie gebouwen die vele jaren in weer en wind staan. Met deze wanden worden ook vrieshuizen gebouwd.

De prijs van die platen wordt door door de voorbehandeling en de coating bepaald. Platen met een laag PUR zullen minder snel indeuken. Mocht je die platen gaan gebruiken laat de kanten waar het schuim bloot ligt afdekken met gezette platen, zodoende geef je allerlei dieren geen kans om je schuim te gebruiken.
Je zou ook aan een kunststoffolie kunnen denken. EPDM is ook behoorlijk sterk. Die heb je ook in 1,5 mm dik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu