Vloer/plafond tussen begane grond en eerste etage isoleren

Pvanherp01

  • #1
Hallo allemaal,

ik wil mijn vloer/plafond tussen begane grond en eerste etage isoleren, mijn vraag is moet ik de gehele ruimte tussen plafond en eerste etage vullen met isolatie materiaal.

En vraag 2 mochten de houten delen van de vloer kapot gaan tijdens het verwijderen wat voor hout moet ik er dan voor terug plaatsen en met welke dikte?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Wilt u de onderzijde van uw houten vloer isoleren of isolatie op de verdiepingsvloer aanbrengen? Dit wordt in uw vraag niet echt duidelijk.

Houten vloerdelen vervangt u door delen met dezelfde dikte, meestal messing- en groef delen, of plaatmateriaal.

Komt de dikte hiervan niet overeen met de dikte van de vloerdelen, dan hoogt u de draagbalken op met stroken board en brengt u het plaatmateriaal aan. Hiervoor kunt u OSB nemen. Dit is er in verschillende dikten.
 

Pvanherp01

  • #3
Ik wil de vloer van de eerste etage isoleren, als ik hier het hout weg haal kijk ik op mijn plafond van de benede etage, mijn vraag is moet ik dan die ruimte er tussen compleet vullen met isolatie materiaal?( ongeveer 25cm)
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Nee. U hoeft de volle 25 cm niet op te vullen. Het ligt eraan wat u wilt: warmte isoleren of geluid weren. Op het plafond kunt u isolatiedeken aanbrengen en dit tussen de balklaag boven nogmaals herhalen.

Span ogen met draad op hoogte van de isolatie tussen de balken en leg het isolatiemateriaal hierop zodat dit aansluit onder de planken vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu