Bedrade zoneverwarmingskast

Herbiek

  • #1
Voor mijn nieuwbouw huis met vloerverwarmings verdelers met respectievelijk 10 en 5 groepen zoek ik nog een bedrade (24v) oplossing voor het aansturen van de thermostatische kleppen.

Op de begane grond zijn de 10 kleppen verdeeld over 3 zones: 1 voor een studie, 2 voor berging en resterende 7 voor openkeuken/woonkamer. Boven heb ik 5 zones verdeeld over 4 ruimtes. Daar geen problemen.

De zone beneden met 7 groepen kan wel lastig worden omdat de meeste zoneverwarming kasten maximaal 3 tot 4 kleppen per groep toestaan.

Kennen jullie een (bedrade) vloerverwarmings kast waar ik 7 kleppen op kan aansluiten of een oplossing zodat dit wel mogelijk wordt? Heb nergens gelezen dat je deze groepen nog weer een keer kunt groeperen zodat er meerdere groepen aangestuurd worden door 1 enkele thermostaat.

Als het antwoord niet gegeven kan worden op het forum, graag in een prive bericht?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Bij de meeste merken kun je meerdere 'groepen' op de regelaar aan dezelfde zone koppelen. Kijk de installatiehandleidingen van de gekozen producten er maar even op na!
 

Herbiek

  • #3
Hallo Hessie,
Je hebt gelijk, ik heb bij de meesten gevonden dat je er 3 tot 4 kleppen op kunt aansluiten. Maar wat als je er 7 tegelijk wilt bedienen? Die ben ik nog niet tegengekomen. Tegelijk heb ik dus maar 3 zones nodig, de meeste merken hebben meer groepen, maar heb nergens gelezen dat je die groepen kunt "groeperen"

Misschien dat je me het typenummer en merk via een prive bericht kunt sturen waarvan jij weet dat dit wel kan?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Dat laatste kan vaak wel. Anders zou je nooit een woonkamer kunnen regelen?? Leg de vraag desnoods even bij de leverancier of fabrikant neer.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #5
De meeste kunnen 4 tot 6 groepen, en dan 3 of 4 motoren per groep.
Indien je meer motoren nodig hebt kun je 2 groepen combineren om het dubbele aantal aan motoren kwijt kunt.

Edit: Als ik even simpel google dan vindt ik zelfs modellen met 8 groepen en 15 motoren per groep...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu