Bauknecht GSX 7588 met storing F7/F6

Wvanderdeijl

  • #1
Hallo,

Hopelijk kan iemand hier me verder helpen. Onze Bauknecht GSX 7588 vaatwasser heeft laatst zijn programma 's nachts afgebroken met F7 wat een storing met de flowmeter zou zijn.
Na een reset kon ik wel weer een programma kiezen. Na starten pompt de machine eerst 20-30 seconden af. Stopt daarna en springt in storing; herhalende piep en start LED knipper steeds 6 keer. Als ik het goed begrijp betekent dit dat er geen water binnenkomt.

Ik heb inmiddels wel een keer of 20 getest en iedere keer schiet ie weer in storing met 6 keer knipperen. Zojuist kreeg ik eenmalig weer een F7 storing, maar verder altijd 6 keer knipperen.

Zowel F7 als zes keer knipperen lijkt met watertoevoer te maken te hebben. Machine opengemaakt en ik zie inderdaad geen water gaan stromen in het labyrint als programma start. Ik verdenk de waterstop van de machine zelf en heb de slang aan de kant van de machine losgekoppeld en in een emmer gehangen. Als ik dan het programma start komt er ook geen water uit de slang terwijl de kraan wel prima werkt en openstaat. Kan ik uit deze test concluderen dat de automatische waterstop defect is?
Zou ik dan kunnen testen door een andere slang rechtstreeks op de machine aan te sluiten zonder de automatische waterstop of meet de machine ook bepaalde zaken in de waterstop en gaat dit nooit werken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
F6: 6 X knipperen is een signaal dat de kraan dicht zit of dat er geen watertoevoer is.
Door o.a. een verstopt zeefje, maar ook nog wel eens door een defecte kraan, en een zeldzame keer door een defecte aquastop (die aan de slang vast zit).

F7: 7 x Knipperen is een flowmeter storing. Een flowmeter is als ware een apparaatje dat pulsjes afgeeft naar de electronica, zodat deze weet dat er water in de machine komt. De flowmeter zit in het labyrint (grote watertank) aan de linkerzijkant.
 

Johan tiri

  • #3
Beste,

Ik heb indentiek hetzelfde probleem met mijn Bauknecht als jij hebt gehad en zit met net dezelfde vragen.

Eerst water wegpompen, dan biepen en 6x knipperen.
Als ik dan manueel water in de machine doe, start hij opnieuw met pompen en gaat hij nadien in F7.

Ik stel me ook de vraag of het de aquastop is en of je dit kan testen door hem eenvoudig weg te verwijderen en het toestel rechtstreeks aan te sluiten?

hoe heb jij uiteindelijk je probleem opgelost?

Alvast bedankt
Groeten
Johan
 

Ronald1963

  • #4
Ik heb toevallig een half uur geleden hetzelfde probleem gehad en ging gelijk even googelen en kwam hier terecht.
Elke keer een herhaalde piep en f7.
Ik heb het ronde kokertje wat op de bodem zit er uitgedraaid en zag dat het gaas wat er om heen zit helemaal dicht was geslibt.
Dit heb ik onder de warme kraan goed schoon gespoeld.
Ook het rooster wat op de bodem ligt en je er zo uit kan pakken was van de onderkant zo goed als dicht geslibt.
Dit ook goed schoon gemaakt en daarna terug geplaatst.
Hij draait weer als een zonnetje na een kwartiertje werk. :D :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu