Vaatwasser Bauknecht GSX7588

Sjaka

  • #1
Hallo klussers

wie o wie weet wat er aan de hand kan zijn met mijn vaatwasser? De deur wil namelijk niet meer dicht klikken. Als ik alles ingesteld heb en hem zelf dichtdruk doet de vaatwasser het gewoon maar als ik de deur los laat valt deze open.
Ik heb de deur aan de binnenzijde open gehad en daar is naar mijn idee niks kapot. Als ik het ''vergrendel mechanisme''(weet niet hoe ik het anders moet noemen) door klik vergrendeld hij gewoon en boven in het dak zit de pen die in de vergrendeling moet gaan er ook gewoon op??????
 

HarryO

  • #2
Het veer mechanisme in de deur moet deze redelijk in balans houden.
Hij mag dus niet open "vallen". Zijn de veren nog wel heel en zitten ze nog wel vast?
De grendel in de deur is vrij simpel, het is geen slot maar een klem of haak die ergens overheen gedrukt word.
 

Sjaka

  • #3
Ik heb de veer in de deur bekeken en als ik deze indruk werkt deze gewoon, hij klikt vast. De keren dat de deur wel in de vergrendeling viel voelde het alsof de deur door een mechanisme het laatste stukje werd dichtgetrokken. Je hoort als het ware een kort geluidje van een soort motortje of zo die de deur dicht trekt. De keren dat hij niet dicht gaat lijkt het gewoon alsof dit motortje niet wordt geactiveerd. Het lijkt er ook op dat de deur niet ver genoeg gaat waardoor hij niet kan dicht klikken. heb gekeken of er iets tussen zat maar was niet het geval. Boven in de dak steekt ''staafje'' uit wat
uiteindelijk in de veer vergrendeling moet komen te zitten. Naar mijn idee wordt deze iets naar buiten geduwd als je de deur dicht doet en voor mijn gevoel gebeurt dit niet altijd. Maar ik weet natuurlijk niet of daarvoor iets zit om hem naar buiten te duwen en of het wel zo is als ik denk.
 

HarryO

  • #4
Met veer in de deur bedoel ik de veer of katrol mechanisme onder in de deur, bij het scharnier.
Deze behoort tegenkracht te geven aan de deur waardoor deze niet open klapt. Bij een inbouw model waar je een los front op monteert is deze veerkracht instelbaar.

Het geluid wat je hoorde is denk ik een magneetslot wat vergrendeld word. Ik heb geen schema van deze machine en kan niet nagaan of het een magneet slot of een motortje is.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Vreemde conclusie Harry, zonder deurveren zou het toestel ook gewoon moeten dichtklikken.
De veren krijgen alleen een functie met geopende deur.
Echter vermoed ik dat dit een vrij simpele oorzaak heeft dat de deur niet dichtklikt.
Mogelijke oorzaken:

Korf verkeerd om.
Deurveer of de wel bekende halve maan gebroken welke nu tussen het scharnier zit links of rechts waardoor de deur niet goed meer sluit.
Vaatwasser is naar achter geschoven en de deur loopt tegen de inbouwkast.
Deurhaak los.
Een kind wat de deur als stoel heeft gebruikt waardoor de scharnieren zijn verbogen.
Legio mogelijkheden......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu