Bauknecht gsx 7588: geen water, geen foutmelding

Mat73

  • #1
Onze vaatwasser sproeit geen water meer. Er is stroom, de lampjes doen het. Als ik hem aanzet, hoor ik de pomp draaien en vervolgens geeft 'ie vanuit de zijkant wat water. Daarna stopt 'ie en blijft er een laagje water op de bodemplaat staan. Er is geen foutmelding en hij staat ook nog gewoon in het programma waarin ik hem heb gezet. De kraan doet het, het filtertje in de waterslang heb ik schoongemaakt. Of de aquastop dwarszit weet ik niet; in het begin krijgt de vaatwasser wel een beetje water. Als ik hem reset en opnieuw laat draaien pompt 'ie eerst het water op de bodem weg. Daarna weer even een beetje water om vervolgens weer te stoppen. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Ik vond deze situatie niet in dit forum.

Het gaat om een Bauknecht GSX 7588
Servicenr: 8546 758 01760
SER: 33 0216 000542
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
De hoofdpomp draait niet , kan de pomp zijn , de condensator of de besturingsprint.
 

Mat73

  • #3
Ok, en kan ik daar zelf iets aan doen? Ik heb al wel mbh van dit forum twee wasmachines en een droger weer aan de praat gekregen, maar een vaatwasser is nieuw voor me. Waar en hoe kan ik het beste beginnen met het oplossen van dit probleem?

gr, matthijs
 

Mat73

  • #4
Ik ben het apparaat uit elkaar aan het halen. Het apparaat krijgt stroom en water (geen kapotte aquastop?). Als ik een programma begin, pompt hij eerst het water weg, begint dan water te geven (vanaf de zijkant) en stopt als hij daarmee klaar is. Er begint wel iets zachtjes te blazen (tenminste, daar lijkt het geluid op). Ben er nog niet achter wat dat is. De bodemplaat is droog dus er is geen lekkage. De printplaat ziet er schoon uit, dus dat lijkt ook niet het probleem te zijn. Wat niet draait (of begint te draaien) is het apparaat rechts onderin (zie foto). Is dit de hoofdpomp? En waar zit de condensator?

Heeft iemand een idee wat een nieuwe hoofdpomp/condenstor kost? Heeft het nog zin om verder te klussen? Het apparaat is alweer negen jaar oud.

gr, matthijs
 

Mat73

  • #5


Hier de foto
 

Mat73

  • #6
... op z'n kop (krijg het niet anders?). Het gaat dus om het motortje links in de vaatwasser (recht op de foto).
 

Mat73

  • #7
Pardon: motortje rechts in apparaat, links op foto...
 

K. Schaper

  • #8
Goedenavond,
Ben even benieuwd of en hoe je dit op hebt gelost. Zit zelf met hetzelfde probleem.

Alvast bedankt voor je reactie

Met vr Gr.

Klaas schaper
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu