Bauknecht GSX7588 stopt na opstarten. Geen foutmelding

Kirwy

  • #1
Bij het doorzoeken van de site klusidee kon ik geen storing vinden die leek op de mijne. Vandaar deze vraag.
De vaatwasser stopt na ongeveer 30 tot 60sec. nadat deze opgestart wordt.
Nadat deze gestopt is wordt er geen enkele indicatie gegeven d.m.v. oplichtende of knipperende leds o.i.d.
Het probleem;
De vaatwasser neemt bij het opstarten water op en nadat deze het water begint rond te sproeien hoor je een stotterend/haperend motor geluid dat na enkele seconden wordt onderbroken door een harde klik en daarna valt de vaatwasser geheel uit :( . Het groene ledlicht van de startknop is bij het openen van de deur uit.
Het stotterend geluid lijkt misschien wel op een slecht functionerende lager :idea: waarna deze thermisch uitvalt (zo verklaar ik de klik) :?: .
Bij het openen van de deur staat de bodem van de vaatwasser vol met water. Als ik de vaatwasser reset d.m.v. het inhouden van de startknop kan ik de machine weer opnieuw opstarten waarna het water probleemlooos wordt weggepompt :P . Als het programma verder gaat met water innemen en weer rondsproeien doet opnieuw het probleem voor dat de machine stopt :? .

Mijn vraag is;
a; of u kunt zeggen wat de storing zou kunnen zijn?
b; De vaatwasser is van mei-2002. Wat is de gemiddelde levensduur van
dit type vaatwassers?
c; Is een reparatie nog zinvol gezien de leeftijd?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.
groet
K. Irwy
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Misschien zit er rommel tussen de schoepen van de circulatiepomp, is dat niet het geval dan kan het een defect lager of een kapotte motor zijn.
 

Kirwy

  • #3
Nadat ik een en ander uit elkaar gehaald had kwam ik uit bij de electromotor. De motor gedemonteerd en deze onder stroom gezet. Hij draaide prima maar er zat een rammel in. Nadat ik de electromotor ook nog uit elkaar gehaald had bleek het schoepenwiel, wat het water rond pompt, los te zitten van zijn as. Aan het asje zit een platte kant en het vulmiddel waarmee het schoepenwiel nrmaal aan de as verlijmd is, was verdwenen.
Ik heb het goed schoongemaakt en wat opgeschuurd. Daarna met een soort montagekit weer vastgelijmd en het ligt nu te drogen.
Ben toch benieuwd of het voor langere tijd vast blijft zitten :?: .
Misschien heeft iemand nog een idee hoe ik het schoepenwiel zeker en vast aan het asje kan vast maken. Dit voor het geval als het niet voldoende stevig is :?: Het liefst had ik door en door een gaatje geboord om er een pennetje in te zetten maar daar heb ik niet het juiste gereedschap voor.

b.v.d.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu