Bauknecht GSX 4756 stopt na 5 minuten

Scemo03

  • #1
Mijn vaatwasser maakt de laatste tijd het programma niet af.

Hij stopt al na ongeveer 5 minuten. Het lampje onder de startknopt knippert dan. Al filters schoongemaakt. Wie heeft kan mij nog een probeeroplossing geven.

Zelf zat ik te denken aan de waterpomp die verstopt zit, maar hij pompt wel water in en uit, volgens mij kan het daar niet aan liggen.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk heeft u lekkage in de machine, haal de onderplint van de machine eens los en kijk of er water op de bodem ligt.
 

Scemo03

  • #3
Bedankt Co voor de tip. Het is inderdaad de waterpomp.

Deze losgehaald en een nieuwe besteld. Alleen de volgende vraag, hoe krijg ik de pomp van de spoel af. Je had het over linksdraaiend draad, betekent dit dat ik de 'spoel' dan moet vastzetten en het 'plastic boutje'van de pomp dan linksom moet losdraaien?
 

Co de Witgoedman

  • #4
Voorzichtig de aluminium koelribber aan de achterzijde van de motor vasthouden en daarna de 3kanten bout in de waaier losdraaien, ik dacht inderdaad met linkse draad , maar bij deze ben ik daar niet 100% zeker van. Daarna is de kop eraf te draaien, zit met 3 "vleugels" vast.

Artikelnummer van de kop is 4812 3601 8371 en kost ongeveer 30 euro.
 

Co de Witgoedman

  • #5
Zit inderdaad met een schroefdraad vast, witte waaier vasthouden en even aan de koelribben draaien, gaat zo los ( althans hier in de winkel).
 

Scemo03

  • #6
Bedankt Co. Je bent geweldig.

Nog 1 vraagje, hoop ik. De aanslag die nu op de motor zit vanwege de lekkage hoe is die eraf te halen? En het nieuwe gedeelte, is dat er zo op te plaatsen of moet er nog iets van vet / teflon op?
 

Co de Witgoedman

  • #7
Aanslag even weghalen, dit ivm eventuele toekomstige problemen, men ziet dan dat de machine daar gelekt heeft, kop kan zonder problemen teruggeplaatst worden.

Suc6
 

Scemo03

  • #8
Eindelijk, gisteren was het onderdeel binnen.
Geinstalleerd, vaatwasser aangezet, en ... weer het knipperende lampje.

Uiteraard eerst constant op de startknop gedrukt zodat het systeem gereset werd. Volgens mij heb ik alleen de stekker van de pomp los gehaald. Moet er eerst nog wat gereset worden?

Hopelijk kan iemand mij een beetje op weg sturen. Bij de oude pomp was er inderdaad sprake van waterlekkage.
 

Co de Witgoedman

  • #9
Controleer even of ook de draden van het element erop zitten.
 

Scemo03

  • #10
Kwam er zelf niet meer uit. Toch maar een monteur laten komen. Ik wist zeker dat 1 stekker met 3 grijze draden op de bodemplaat lag. Monteur zegt kan niet.

Na onderzoek via het schema, bleek er een losse kabel in te liggen (fabricagefout). Ik had een goede stekker per ongeluk losgetrokken, en een loze vastgemaakt. Al met al, hij doet het weer.

Iedereen bedankt voor de informatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu