Bauknecht GSF 5354 storing

Maartendev1980

  • #1
Afgelopen zaterdag begon de led onder de startknop van onze vaatwasser te knipperen. Het enige wat ik in feite kon doen is de vaatwasser aan of uit zetten met de startknop volledig rechts. Wanneer ik de knoppen indrukte voor de verschillende programma's gebeurde er niks. ( Zie ondersstaande link voor de layout van de knoppen )



Daarna de melding maar genegeerd en een aantal seconden de start knop ingedrukt, hierna ging de vaatwasser draaien. Na verloop van tijd begon hij enorm te lekken en stond de keuken blank. Ik ben er dus niet happig op om dit nog eens te proberen.

Vanmiddag heb ik ook naar de Bauknecht support lijn gebeld en die wist mij te melden dat 8 keer knipperen een verstopping in de afvoer kon zijn en 9 keer knipperen een defect slakkehuis/pomp.
Hierna heb ik weer gekeken maar het lampje blijft continue knipperen, er is dus geen sprake van een bepaald aantal keren knipperen.

Heeft iemand een idee wat deze melding in kan houden? Ik heb al veel gezocht naar documentatie over deze vaatwasser maar er is zeer weinig te vinden.

BVD
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer als eerste of de afvoer wel goed loopt.
Hebt u een aansluiting van de afvoer van de vaatwasser bovenin de sifon in een keukenkastje kijk dan of de sifon schoon is.
Ik vermoed dat het een slechtlopende of verstopte afvoer is.
 

Maartendev1980

  • #3
Ik heb de sifon gecheckt en opengedraaid ( deze sifon zit vlak voor de afvoer ) kwam een klein beetje stinkend water uit maar zat niet verstopt.

Als ik de voorzijde van de vaatwasser naar me toe kantel dan gaat hij aan de zijkanten weer lekken.

Inmiddels ook naar Bauknecht gebeld met de vraag wat het zou kosten om een monteur langs te laten komen: 106 euro! En dan heeft hij nog niet eens wat gedaan, belachelijk gewoon. Dan kan ik beter op Marktplaats een 2e hands van rond de 100 eurie opzoeken.

Wat zou ik nog meer kunnen proberen?

BVD

Maarten
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Probeer de sodamethode eens, giet er heet water met daarin opgelost de soda in en laat het een paar uur staan.

Vraagje, draait de afvoerpomp ook direct na het aanzetten van de machine ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu