Bauknecht GSF 4741 pompt geen water meer weg

Joepie

  • #1
Hallo iedereen,

Wij hebben problemen met onze vaatwasser. Gisteravond hoorde we een doffe klap en sprong er een stop uit de stoppenkast. Na het omschakelen deed alles het weer in de keuken op de vaatwasser na.

De vaatwasser uit elkaar gehaald maar zo snel geen probleem kunnen vinden. Na het voorspoelen pompt de machine geen water af en stopt het programma.

Als de machine met de hand leeggemaakt wordt, dan kan er weer een programma aangezet worden maar na het voorspoelen weer hetzelfde probleem. Hopelijk heeft iemand een goede oplossing hiervoor, alvast bedankt.

Sorry, had niet alle gegevens erbij gezet,

Het gaat dus om een Bauknecht vaatwasser GSF 4741 TW-WS met het servicenummer: 854674101020
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het lijkt op een sluiting in het verwarmingselelemnt.
Lijkt, zeg ik, want ik ben zelf geen wiitgoedmonteur, maar ik weet wel wat er zo ongeveer al van dit soort problemen is geweest.
Je zou dat soort onderwerpen alvast kunnen bekijken.

En verder is het handig als je even duidelijk noemt of het gaat om de zekering (-automaat of "stop"), of om de aardlekschakelaar. Op een aardlekschakelaar zitten meestal meerdere groepen, en er zit een testknopje op...
 

Joepie

  • #3
Ik heb inderdaad al meerdere onderwerpen bekeken, hetgeen dat er het meeste op leek was iets met een kapotte triac. Heb deze triac al wel gevonden, maar weet dus niet zeker of deze kapot is.

Trouwens het gaat om een zekeringautomaat, zoals Klusidee Kees vroeg voor de duidelijkheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu