Bauknecht GSF 4741 blijft hangen in eerste programma

Francisari

  • #1
Een Bauknecht GSF 4741 TW-Ws met servicenummer 854674101020. Na het starten begint de pomp te draaien, maar gaat niet verder in het wasprogramma. Na een half uuur pompen stopt de machine ermee. Na het testproggramma gaan er geen lampjes knipperen.

testproggramma: Machine op programma 1 uitzetten, hierna start ingedrukt houden en machine terug aanzetten. Nadat de led boven de startknop knippert de startknop pas loslaten. Nu een keer drukken op de knop voor het spoelprogramma en nu op start. Het testproggramma start nu (20 min).

Na dit programma kan ik gewoon alle proggramma's kiezen. maar de dag erna werkt hij weer niet. na het testprogramma is het weer wel mogelijk.

Wie kan mij helpen.
 

Henny

  • #2
Knippert het startledje in een bepaalde frequentie?
(aantal knipperingen, korte pauze, aantal knipperingen)
 

Francisari

  • #3
Ja na een normaal programma blijft deze hangen in (pompen) hierna knippert het start ledje continu.

Kunt u mij hiermede verder helpen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Controleer de bodemplaat op water, meestal is dat de oorzaak.
Gebruik de zoekfunctie hiervoor, staat al heel vaak beschreven.
 

Francisari

  • #5
Ik heb de bovenplaat verwijderd met de twee schroeven aan de achterzijde, hierna kon deze naar voor geschoven worden en weggenomen. Nu heb ik het zijpaneel aan de rechtervoorzijde erafgehaald, en zag direct dat de bodemplaat vochtig is. Er lekt water uit wat ik denk de pomp. Hierop staat CESET Italy CPI2/5J 106/Bkg 15/05/97 en Cond 4microF 450VL.

Wat kan ik aan het lekken doen? Pomp vervangen of is het ook mogelijk om de lekkage te repareren. (ik denk dat het in de kering zit)
 

Francisari

  • #6
Eerst heb ik alle kappen gedemonteerd en heb gezien dat de pomp lekte en een waterstraaltje spoot. Hierna heb ik bij Handyman een nieuwe rubber afdichting voor 7 euro besteld. Dit is de plaats waar de lekkage optrad. Ik heb geprobeerd de pomp uit de banjonet sluiting van de motor af te krijgen wat niet lukte zonder de achterplaat te monteren en de slangen/kabels. Maar door deze beweging is het rubber waarschijnlijk op zijn plaats gekomen, of is een korrel zout/kalk verwijderd.

Nu momenteel is het probleem opgelost en werkt de vaatwasser weer normaal.

Het betrof de spoelpomp van het wasproggramma.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Mooi dat de machine het weer doet, houdt het wel in de gaten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu