Bauknecht droger TRK 4821

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo, de machine droogde niet meer en een technieker zei me dat ik de weerstand moest vervangen. Ik heb zo'n nieuwe weerstand gekocht (116 euro !) maar nu is er een probleem bij de aansluiting. Er zijn 3 gekleurde draadjes + 1 dubbel paars draadje , maar in welke volgorde moeten deze draadjes er nu in? Bestaat er geen "gekleurd" bedradingsplan??
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Sabrina, ik vind het erg onverstandig dat je eerst een onderdeel koopt om vervolgens hier te vragen hoe je het moet aansluiten. Kun je die "weerstand" eens wat nader beschrijven, misschien gaat er dan bij een van de monteurs een lichtje branden... En vraagje: er heeft toch ook een oud exemplaar in gezeten, heb je de aansluitingen dan niet genoteerd toen je ze los haalde? Misschien kun je een bestelnummer van dat reserve-onderdeel noemen, staat vast wel op de verpakking? (voor mij is een weerstand een onderdeeltje van ca 20 eurocent, te koop bij een elektronica-onderdelenzaak, dus er zal wel wat anders bedoeld worden... maar ik ben ook maar een domme elektronicus)
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Mevrouw, geeft een reparateur in België alleen advies en vertrekt dan weer zonder het onderdeel te vervangen? Terugroepen die man en laat hem u helpen de weerstand (=verwarmingselement) te plaatsen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ah, nou snap ik hem. Al is het met enige weerstand, ik ben bereid te geloven dat in België met een weerstand wat anders wordt bedoeld dan de weerstand die ik ken. Klopt natuurlijk, een verwarmingselement heeft ook weerstand, maar wie heeft dat niet?
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Jullie Nederlanders toch, als jullie maar even kunnen lachen met de Belgen hé! Ziehier het verhaal. De technieker (persoonlijke vriend) kan door zware gezondheidsproblemen momenteel mijn droogkast niet komen herstellen. En het oude stuk is reeds verwijderd. Dus daarom mijn vraag in welke volgorde die gekleurde draadjes er in moeten. De referentie van de weerstand: 856048201000.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Mevrouw, zoals mede beantwoorder KlusKees ook al suggereerde was het onverstandig eerst het oude onderdeel te verwijderen zonder notitie te maken van de draadcodering. Al dan niet ondersteund door een technieker. Op dit ogenblik heb ik het schema helaas niet voorhanden. Hopelijk kan collega Witgoedmonteur u helpen. Daarbij kan ik mij niet vinden in de door u geplaatste opmerking aan het begin van uw ge-update posting. Ik probeer elke vraag serieus te beantwoorden. U refereerde aan een technieker die u niet verder hielp. Daarbij betekend weerstand hier iets anders als element wat voor spraakverwarring kan zorgen. Ik wens de collega technieker via u beterschap.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Nou, Sabrina, als we niet meer zouden lachen, wat blijft er van deze wereld over. Ik ga er zonder meer van uit dat de Belgen net zo lachen over die stomme nederlanders (en misschien wel terecht, wie weet...) als andersom. Maar inderdaad, niet alleen in nederland, maar ook elders op de wereld is een weerstand (Engels = resistor) een veel toegepast elektronisch bouwelement.

Mijn opmerking was dan ook zeker niet spottend bedoeld naar de Belgen toe, dat heb je er nu zelf van gemaakt!
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Beste Sabrina, ik zit op dit moment met het schema voor mij,maar wordt daar niet vrolijk van. Er is GEEN goed bedradingsschema van dit model ik heb wel een schema, maar daar staan alleen de componenten op en niet welke bedradingskleuren er zijn gebruikt. Zelfs als ik bij jou thuis zou zijn nu wordt het een heel gepuzzel van draden volgen waar ze heen gaan en dan nog is het niet eenvoudig, laat staan voor een leek. Je zal moeten wachten tot monteur of ik dit medel tegen komt en dat wij dan de draadkleuren opschrijven, maar dan zul je wel geduld moeten hebben.
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Ik heb zojuist zo een soort droger in de werkplaats gekregen en daar zit zo'n element in als er volgens schema in de droger van Sabrina zit. er zijn 2 stekkerunits, allebei voorzien van bruine bedrading. 1 stekkerunit is rood en zit op het 2e en 3e contact van boven, de andere is groen en zit op contacten 6,7 en 8.

Ik hoop dat je hiermee gered bent.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu