Wasdroger Bauknecht TRKD 270 wordt niet meer warm

Rody19

  • #1
Sinds vandaag wordt mijn droger niet meer warm, en de kleding niet meer (goed) droog.

Ik heb eerst nog wat stof weggehaald uit de verschillende filters en de warmtewisselaar schoongemaakt. Dit doe ik geregeld, dus er zat niet super veel vuil of stof. Daarna getest met een kleine was. Kwam nog steeds alleen maar koude lucht uit geblazen.

Daarna de wasdroger open gemaakt, en verwarmingselement eruit gehaald (zie foto).
Buitenop het element zitten 2 electrische clips, één met 2 pinnetjes en één met 3 pinnetjes. Met een multimeter de pinnetjes gemeten en het resultaat is als volgt:
2 pinnetjes: niets, oneindige weerstand
3 pinnetjes: tussen de pinnetjes een weerstand van 30/35 ohm.

Volgens mij is dat een goed teken. Daarna verder gekeken in het verwarmingselement. Daar zitten 4 dubbele aansluitingen (zie foto), waarvan er volgens mij 3 een clixons zijn, Deze losgemaakt en doorgemeten, allen rond de 3 OHM weerstand. De bruine variant, had geen weerstand. Maar daar kwamen ook de 2 connecties vanaf de clip van buiten naartoe, dus het lijkt me dat dat ook klopt.

Zijn deze waardes zoals ze horen? Ik vind het een beetje zonde om het verwarmingselement helemaal te vervangen als daarna blijkt dat dit niet het probleem was.

Is er nog iets anders wat ik kan proberen? De droger geeft verder geen foutcode of storing aan. Ook de afvoerslang is schoon, het reservoir onderin de droger is ook leeg.

wasdroger.png
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Screenshot_20210419-223700_Acrobat for Samsung.jpg

Misschien heb je hier iets aan. 2 elementen een van 700w vermoed ik en 1 van iets van 1400w. Dus ook 2 thermische beveiligingen. Loop even de bedrading na welke wat is.

Als ik jou cijfers bekijk zijn 5 en 6 thermische beveiligingen volgens dit schema en moeten dus allebei doorfluiten.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
1 sensor en 3 beveiligingen eiglk. Maar ook een ntc sensor moet gewoon een waarde hebben van x Kohm waarschijnlijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu