Balkonvloer egaliseren

Surfdude764

  • #1
De betonnen vloer van mijn balkon is aan een opknapbeurtje toe. Hij is ca. 35 jaar oud, uitgewassen, wat poreus, groene aanslag en hier en daar wat scheurtjes en gaatjes.
Ik wil hem graag van een mooi nieuw cement/egalisatielaagje voorzien, maar heb nog een paar vraagjes:
- Wat is een goede voorbehandeling om een goede, stabiele en goed hechtende onderlaag te krijgen? Zelf dacht ik (natuurlijk) aan het verwijderen van de aanslag, daarna met een staalborstel het poreuze wegborstelen en dan inbranden met cement.
- Het balkon is 8 x 1.5 meter en het moet over de 8 meter aflopen richting het putje. Dat doet het nu ook al, maar een lange zijkant blijft wel iets staan dus ik wil tijdens het storten nog enige invloed uit kunnen oefenen. Ik zat te denken aan egaline, maar ben bang dat dit uit zichzelf richting het putje gaat lopen. En ik dacht dat het dikker houden van egaline krimpscheuren kan veroorzaken? Een specie-vloer kan natuurlijk ook, maar die wordt al snel wat dikker en dat wil ik liever niet, maar als het moet dan moet het.
- Is het verstandig om een hechtmiddel toe te voegen vanwege de leeftijd en poreusheid? Ik kwam net Knauf K452 tegen en dat lijkt goed voor zowel de hechting als de weersbestendigheid.

Misschien heb ik al mijn vragen al (correct) beantwoord, maar ik zou graag toch een (bevestigende) reaktie krijgen.

Alvast bedankt,

Mark

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wie heeft advies ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu