Balkonvloer betonverf bubbelt

Albo

  • #1
Ik ben al enige tijd de gelukkige eigenaar van een nieuwe woning. Een van de klusjes waar ik nodig mee aan de gang moet is de vloer van mijn balkon. Op de vloer ligt een dunne laag - ik vermoed - slecht aangebract egalisatiemortel, die hier en daar loslaat van de onderliggende (grove en onegale) betonlaag. Deze toplaag is bovendien dichtgesmeerd met een betonverf, die hier en daar bubbelt. Kortom: het is geen gezicht.

Maar nu de vraag hoe ik dit op kan lossen. Ik twijfel een beetje tussen het aanbrengen van een egalisatiemortel over de huidige laag (na uiteraard eerst loszittende stukken weg te hebben gehaald; en misschien eerst een primer aan te brengen) of het opnieuw storten van een (dikkere) betonlaag. Welke van de twee is het slimst of ben ik helemaal verkeerd aan het denken?
Het is hoe dan ook van belang om te weten hoe het met de hechting zit: kun je zo maar een nieuwe laag aanbrengen over de oude laag egalisatiemortel, of moet die laag er helemaal af? En als ik een egalisatiemortel heb aangebracht, moet er dan nog een speciale afwerking plaatsvinden, of is de egalisatiemortel zelf ook duurzaam genoeg?
Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kunt u een of meer foto's plaatsen ?
Dan wordt het wat duidelijker :wink:
 

Albo

  • #3
Uiteraard kan ik foto's plaatsen. Hier zijn er twee: een overzichtje dat een indicatie geeft van de 'omvang' van het probleem en een close-upje van waar de toplaag los is gaan zitten.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Wat je eventueel ook zou kunnen doen is op het balkon Bankirai vloerdelen leggen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu