Renovatie balkonvloer

Marcel2006

  • #1
Hallo allemaal,

Mijn verbouwing is bijna klaar. Ik heb echter nog wat "kleinere klusjes" op de planning staan, waaronder de renovatie van mijn balkon.

Ik heb een drive-in woning met op de 1st verdieping over de gehele breedte een balkon van 2 meter diep.
Het balkon zelf is van twee prefab delen die rusten op de "doorgetrokken zijmuren" van de woning. Over deze delen is (denk ik) iets van een werkvloer gegoten(egaline of zo) en hierover zijn er binnentegels geplaatst.
Inmiddels liggen de meeste tegels al los en is de rest al gebarsten en gesprongen. Aan de onderkant van het balkon is het dan ook een groene smeerboel omdat het water er zo door geen loopt. Ik ga dus deze zomer in ieder geval de tegels en die werkvloer weghalen.

Mijn vragen zijn:
- Wat kan ik als egalisatie gebruiken voor buiten?

- Moet ik een hechtprimer gebruiken?

- Ik wil graag een kunststof coating erover heen hebben, maar welke kan ik voor buiten gebruiken? Kan ik bijvoorbeeld een zogenaamde garagecoating gebruiken die kant en klaar te koop is bij je plaatselijke bouwmarkt?

-Ik heb gehoord dat je voor de onderkant van het balkon, nadat je het goed heb schoongemaakt ook het beste een primer kan gebruiken voor de hechting van de verf, klopt dit?

Alvast bedankt voor jullie aandacht
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als eerste de oorzaak van de lekkage opsporen en verhelpen anders helpt een primer aan de onderkant ook niet, waarschijnlijk lekt het tussen de twee prefab delen door.
Schoonmaken en drogen is nodig om kit of pur aan te brengen in de naad tussen de delen.

Hierna kunt u een egaliseermiddel gebruiken dat geschikt is voor buiten, merken worden hier niet gegeven.
Hierover kan een vloercoating, welke maakt niet zo veel uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu