Balken verzwaren voor vloerlaag.

Hansdennekamp

  • #1
Ik ga een opbouw boven bestaande opbouw plaatsen, maar nu zijn mijn huidige balken 70x195 ( voor de vloer, nu het dak) eigenlijk te licht als vloerlaag. Volgens mijn constructeur zou ik balken van deze afmeting op 30 cm hartafstand moeten leggen. Dit is in de praktijk eigenlijk niet te realiseren, omdat ik dan mijn hele dak eraf moet halen , anders wordt de kans op lekkage wel heel groot. Ik wil eigenlijk als ik waterdicht ben, dus als de opbouw erop staat, de vloer ( nu het dak van de uitbouw) verwijderen en dan de huidige balken verzwaren. Dit kan ik doen of dmv. b.v steigerplanken ertegenaan lijmen en schroeven, zodat ze dikker worden. Maar wat mij eigenlijk sterker lijkt is om de hoogte van de balken op te hogen door er een 5 x 7 op te verlijmen en te schroeven. Iemand een mening????
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Jawel, ik heb wel een mening, u haalt er een constructeur bij en laat zijn vakkundig advies toetsen op een klussenforum, daar zal de constructeur blij mee zijn.

Buiten dat, hier wordt geen werk van anderen beoordeeld zoals in de forumregels ook te lezen is.
 

Hansdennekamp

  • #3
Ok, laat ik het anders stellen:
Welke balk met een overspanning van 4,80 meter zal sterker zijn.
Ik heb een balk liggen van 70x195. Als ik hem 3 cm dikker maak door er bv een steigerplank tegenaan te maken ( verlijmen en schroeven) zodat ik een balk krijg van 100x 195 of door er een balk van 5x7 er bovenop te verlijmen en te schroeven , zodat ik een balk krijg van 70x 245.
Im mijn eerste vraag , verwacht ik helemaal niet dat het werk van een ander beoordeeld wordt , alleen of er een andere cq praktischer oplossing mogelijk is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De constructeur heeft het toch berekend ?
Ga met hem in overleg of uw voorstel mogelijk is.
 

Hansdennekamp

  • #5
Dat vraag ik niet, als je mijn vraag leest. een constructeur gaat uit van programaatjes en daar komt iets uit. Ik vraag iets aan mensen uit de praktijk, maar blijkbaar ben je hiertoe niet in staat.
Als ik zo je antwoorden lees her en der, ben je vooral goed in het niet antwoord geven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Volgens mijn constructeur zou ik balken van deze afmeting op 30 cm hartafstand moeten leggen.
Dan zal ik nu een heel duidelijk antwoord geven, uw vraag gaat in tegen de forumregels, vandaar dat er ook van de andere beantwoorders geen reactie op uw vraag is gekomen.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu