Badstop stopt niet meer

Stefjec

  • #1
De badstop (uit 2005) stopt niet meer. Het schroefje aandraaien biedt geen uitkomst. Wij gebruiken nu gewoon een zwarte rubberen stop (45,5mm) en dat werkt prima, maar omdat het huis verkocht is, ben ik op zoek naar een nieuwe. Waar kan ik deze bestellen?



Ik kan nergens iets vinden over de afmetingen van
maar deze ziet er op zich wel uit alsof die zou kunnen passen.
 

Concurrentie

  • #2
Staat het merk nergen vermeld? zo ja, dan kan je het misschien vinden bij een leverancier "google leverancier" ander misschien even bij een bouwmarkt langsgaan met de kapotte badstop
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Evt rubber vervangen van de stop
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Aan de knop te zien, is het een grohe overloopcombinatie.
Maar de stoppen passen vaak ook op andere merken.

Kun je niet meer nagaan, via een rekening, wat voor merk er gebruikt is?
Of misschien weet de leverancier waar je het gekocht hebt, nog welk merk er gebruikt is.

Neem anders de stop mee, naar een goede sanitar zaak.
Daar kunnen ze je beslist helpen.
 

Kacheltje

  • #5
Werkt de bediening nog wel? Het is vreemd dat de stop ineens niet meer afdicht. Controleer eens de bediening, het hefboompje onderaan zou op en neer bewegen als dit nog werkt.

Mocht de stop toch de oorzaak zijn kun je de pen ook inkorten door er een stukje af te zegen, let wel je kunt er geen stukje anzagen mocht je deze te kort afgezaagd te hebben. :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Stefjec schreef:
Het schroefje aandraaien biedt geen uitkomst.
Dan heeft het ook geen zin iets van de staaf af te zagen.
 

Kacheltje

  • #7
Ik zie geen verband met deze quote en mijn antwoord Jan, zou je dit misschien wat duidelijker kunnen uitleggen wat je nu precies bedoeld?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Omdat je, met de schroef onderin, de stop kunt afstellen, als dat niet helpt dicht de rubber ring niet meer af of het mechanisme is ontregeld of defect.
Als het mechanisme in de hoogste stand blijft staan heeft het geen zin er iets af te zagen want de stop krijg je dan niet meer omhoog, hetzelfde gebeurt als je de schroef indraait.
 

Kacheltje

  • #9
Lees mijn bericht dan eens door wat betreft het mechanisme zelf. Je haalt dit min of meer ook aan in je laatste bericht.
Ik lees nergens dat de rubberen afsluitring beschadigd is cq. niet meer afdicht. Ook de foto van de stop geeft geen duidelijkheid.

Alle antwoorden zijn in de richting dat de stop vervangen moet worden terwijl er niets aan af te leiden is of het rubber niet meer afdicht, vandaar misschien dat het controleren of het mechanisme wel werkt niet eens zo gek gedacht is van mij, of wel soms?
 

Stefjec

  • #10
Iedereen hartelijk dank voor de reacties.

Het mechanisme werkt nog goed, de stop gaat naar behoren naar beneden en omhoog. Als de stop naar beneden is (evt nog even aangeduwd) loopt het bad langzaam, in ongeveer een half uur, leeg. Een zwarte rubberen stop werkt wel gewoon, dan loopt het bad niet leeg.

Ik kan het schroefje niet strakker aandraaien omdat de stop dan te laag is, en dan loopt het douchewater te langzaam weg, dus afzagen heeft geen zin.

Ik denk dat het aan de stop, en om precies te zijn aan het rubber ligt. Waar zou ik evt een los rubber kunnen kopen? De badstop in ons nieuwe huis lijkt wel, alleen is het chromen afdekplaatje veel groter. Die is van Viega (daar staat wel een merk op).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Zit er een O-ring ?
Die is zo te vervangen, een beetje ijzerwarenzaak heeft ze wel.
 

Kacheltje

  • #12
Heb je de oude rubbere dichting goed bekeken op beschadigingen, vervuiling en of deze goed op z`n plek zit?
Normaal kan er weinig mis gaan met zo`n afdichting en gaat vele jaren probleemloos mee.

Zit de centrale schroef van het siffon nog goed aangedraaid? Ook daar kan het lekken. Hoewel de zwarte alternatieve stop die wel werkt dat waarschijnlijk wel uitsluit.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #13
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu