Badopbouw maken, welk materiaal voor bekleding tegelrand?

Marie boer

 • #1
Hi!

We zijn bezig met onze nieuwe badkamer. De vloer is gestort en morgen willen we met de badombouw beginnen. Het is allemaal passen en meten omdat de lange achterzijde onder een schuin dak komt.

Het idee is om het frame van hout te maken en dan te omkleden met wedi plaat aan de voorzijde ( of evt watervast multiplex met watervast gips??). Achter en naast het bad is echter nog een beetje ruimte over en komt een horizontale tegelrand voor je flesjes enzo. Maar waar omkleed je het houten frame dan mee? ook met wediplaat? of dan toch met watervaste gips/multiplex?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik heb een heel schetsmatige 3d tekening, het gaat om de rode vlakken naast de grijze doos (moet bad voorstellen) hoop dat dat het een beetje verduidelijkt.

veel dank!!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Ook Wediplaat of gelijkwaardig. Juist hier is de vochtbelasting nog groter, dus waarom zou je dan voor een laagwaardiger oplossing gaan?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu