Badkamervloer verven

jaspervt1982

  • #1
Hi allemaal,

Ik ben onze badkamer aan het "renoveren". Over een paar jaar willen we de badkamer graag helemaal verbouwen. Tot die tijd willen we een relatief eenvoudige en goedkope oplossing om de badkamer een nieuw uiterlijk te geven.

Nu is het plan om de bestaande tegels over te verven (zowel muur als vloer). Het gaat om hele kleine geglazuurde tegeltjes, ook in de douchecabine.

Hebben jullie tips/ideeën hoe ik dit het beste kan aanpakken? Ik zie namelijk Alabastine tweecomponenten grondverf en tegellak (deze is niet mengbaar in kleur). Ook heb ik 2K tegellak van de Hornbach gezien, wel in kleur (zoals ze het zelf noemen: Nuancering in het HORNBACH kleurmengcenter).

Ik maak graag gebruik van jullie kennis en ervaring.

Groet, Jasper


IMG_3737.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mij geeft het geen goed gevoel zoiets te willen opknappen met relatief dure tweecomponenten verf.
Vooral op de vloer zal het vaak tot een mislukking leiden. Een hoop werk om alles goed te ontvetten, maar meestal een matige hechting, ondanks alle beloftes van fabrikanten. Op geglazuurd materiaal hecht verf nu eenmaal niet zo geweldig en je moet het dan echt goed voorbereiden (lees schoonmaken / opruwen) om een redelijke ondergrond te krijgen.

In beoordelingen op het Internet kun je dat ook vaak lezen, op de wand gaat, maar voor de vloer ongeschikt.

Je zou het misschien beter zolang kunnen oplossen door wat goedkope (antislip) badkamerkleedjes neer te leggen, dat breekt het aanzicht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu