Badkamervloer ophogen - een aantal vragen

KarlijnH

 • #1
Wij zijn met ons eerste verbouwingsproject bezig (zonder aannemer) en zijn aangekomen bij de badkamer. De badkamer had waarschijnlijk sinds jaar en dag een forse lekkage in de vloer en er zaten al 3 lagen tegels op de muur dus we hebben besloten om hem maar te strippen. We hebben de tegelvloer en bovenste laag dekvloer en uit gehaald waardoor we zo'n 7 cm gezakt zijn.

Nu laten we de boel eerst even uitdrogen (badkamer is gelukkig ook al 3 maanden niet meer in gebruik geweest). De loodgieter wil dan het nieuwe leidingwerk in de huidige vloer frezen en zijn voorstel is om daar bovenop nieuw zandcement te storten en dan op het zandcement de (elektrische) vloerverwarming, afwerking en nadien de tegels.

Voor enthousiaste leken zoals wij ontstaan er heel veel vragen en misschien dat jullie ons een beetje richting kunnen geven!
- Hoe lang duurt het na het storten van het zandcement voordat er op getegeld kan worden? Ik lees en hoor hele verschillende dingen. Het is een bovenverdieping ('84), de vloer is iets minder dan 6 m2 en we willen (totaal) zo'n 5 cm weer omhoog.
- Zijn isolatieplaten of pur ook een optie ter vervanging van het zandcement? Ik las hier ook iets over betonblokken? qua tijd lijken mij dit aantrekkelijke opties maar is het ook verstandig? En wat zijn de nadelen?
- Wat zou bij bovenstaande opties volgens jullie de opbouw zijn?

Ik weet dat het veel en grote vragen zijn, alle tips zijn welkom! :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Over een zandcement dekvloer, kun je na 24 uur al weer tegels op lijmen.
   

  KarlijnH

  • #3
  Ik begreep dat we daar juist mee op moesten passen ivm krimp bij uitharding vd vloer en harden vd tegellijm...
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Nee hoor, wij brengen ook de tegels aan, nadat de vloer een dag heeft gelegen.
  Geen enkel probleem.
  Goede tegellijm gebruiken, is belangrijk.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Je schrijft dat het leidingwerk in de vloer eronder gefreesd gaat worden. Zit er nog een zandcement afwerkvloer onder? Waarom moet er opgehoogd worden?
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  7
  48
  1
  19
  6

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu