Badkamervloer - Alleen beton of zandcement gebruiken?

Benjamin11

 • #1
Beste mensen,

Ik ga een badkamer maken in een ruimte die nu nog een slaapkamer als bestemming heeft. We hebben houten vloeren dus ik zal eerst zwaluwstaartplaten gaan leggen.

Als ik diverse handleidingen op het internet afstruin dan wordt mij nog niet helemaal duidelijk of ik alleen beton of zandcement moet gebruiken, of juist allebei.

Mijn idee was om enkele centimeters lichtgewicht beton te storten, en vervolgens een laagje zandcement om alles egaal te trekken en afschot aan te brengen rond de douchedrain.

Kan ik net zo goed alleen zandcement gebruiken? Of juist alleen beton?

Voor de duidelijkheid, er komt een tegelvloer op te liggen.

Bedankt voor jullie advies!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Zebrahondje

  • #2
  Zwaluwplaten inderdaad afdekken met een laagje beton. Dan kun je je aanvoer en afvoer op leggen en dat kun je afdekken met zandcement. Precies wat je zelf zegt.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Controleer eerst of de balklaag het extra gewicht van de vloer wel aan kan.
   

  Benjamin11

  • #4
  KingJC,

  Thanks!

  Puur uit nieuwsgierigheid; waarom is het beter om eerst een laagje beton te leggen en vervolgens zandcement ipv alleen beton of zandcement?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  De sterkte van een vloer met lewisplaten wordt bepaald door de laag beton erop, de dikte van de laag beton staat op hun site, het is belangrijk de laag beton niet dunner te maken dan staat aangegeven.
  Er mogen ook geen grote kiezels in de beton zitten.
  De afvoer kan in de dekvloer.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu