Badkamervloer aarden?

Jan van Noorden

  • #1
Goedemiddag allen,

Wij willen onze houten badkamervloer egaliseren (loopt nu zo scheef als wat) op de tweede verdieping. Dit gaan we naar verwachting doen met vezelversterkte cementgebonden egalisatiemortel. Daarover willen we een PU-vloer of tegels plaatsen.

Dus het wordt als volgt: Houten balklaag, houten planken, egalisatiemortel, pu-vloer/tegels. Onder de balklaag (dus in het plafond van de 1e verdieping) loopt elektriciteit (uiteraard in installatiebuizen).

Nu de volgende vragen:
- Omdat er geen geleidende delen aan andere ruimtes verbonden zijn, hoeft er geen aardemat in de vloer geplaatst te worden toch?
- Verder gebruikt gemaakt van kunststof leidingen waar kranen aan verbonden zijn, elektrische handdoekradiator (in WCD), wel metalen doucheput. Moet dan enkel het metalen doucheputje geaard worden?
- Zijn er andere zaken waar ik aan moet denk mbt aarding / vereffening?

Dank alvast,
Jan
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je kunt niet zo maar tegels gaan leggen op een houten vloer.
Zoek maar eens op het forum, daar is al veel over geschreven.
Maar volgens mij had je deze vraag vorig jaar ook al een keer gesteld.
 

Jan van Noorden

  • #3
Beter Peter,

Bedankt voor je reactie.
Het klopt dat een dergelijke vraag eind vorig jaar ook is gesteld. We gaan nu echt aan de slag en de situatie is iets gewijzigd, vandaar deze vraag. WIl voorkomen dat ik een onveilige situatie creeer.

Overigens gaat het mij niet om de tegels (want dat kan inderdaad niet zomaar op een houten vloer), maar om de aarding. Mocht een jij/een ander hier meer vanaf weten, dan zou ons dat zeer helpen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu