Badkamer, wastafel, bad en douche afvoer

Maxi1

  • #21
Hoi,
Ja dat klopt even erop gezet als bescherming zodat er geen gruis of steentjes in de pijp terecht komen. Dus ik moet beton gaan halen...Ik heb een pp bocht 45 graden liggen voor als het af is. Moet zeggen dat het toch raar aanvoelt om deze erop te zetten zonder te lijmen...
 

Maxi1

  • #22
hoi, ja dat is een pvc bocht aan een kant dicht die ik geplaatst heb zodat er geen gruis /pui of steentjes in de pijp terecht komt...tijdelijk dus...
 

Maxi1

  • #23
oh dubbele boodschap...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #24
Die pp bocht zitten toch rubbers in, die kun en moet je dus niet lijmen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #25
laat eens een foto zien van die PP bocht?
En laat even zien hoever je bent kijk ik even als het goed is.
Een PP bocht moet gauw 5mm speling hebben om hem op te schuiven.
En ga nu maar geen beton storten laat eerst ff open zodat je ken controleren als ie lek is ivm beschadigingen met kappen.
 

Maxi1

  • #26
Hoi,

Dit zijn de bochten die ik heb neem aan dat ik boven het beton kan verdergaan met pvc. Ik ga eenmaal de bocht erin te hebben idd geheel testen op lekkage...en dan pas volgooien met beton.

pp bochten.jpg
 

Maxi1

  • #27
ik moet nog een paar millimeter eronder weghalen, ga straks beginnen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #28
oke succes.
Je kunt het ook open laten hoeft geen beton voor afdichting van de PP hoor dat doet het rubber.
 

Maxi1

  • #29
Hoi,

Ja maar moet de vloer nog verhogen dus gat dichten met snel beton is wel zo makkelijk....
Maar ik ben er zie foto...nu nog afsnijden en bochtje erop schuiven... Ben alvast naar de andere afvoer gegaan en daar ook een verassing gevonden. De vijftig pijp zit daar in een bruine buis...nooit eerder gezien. In de pijp gekeken met lampje en te zien is dat deze in een bocht zit. Dus ik heb een vijftig pijp die aan een bocht zit en de vijftig pijp zit in een andere bruine pijp...zie foto's.

Ik wil een stuk van de pijp afzagen/snijden zodat de bocht die ik erop wil zetten lager zit en aansluit met de vloer...weet iemand wat dat bruine is? Huis van 1998 dus geen asbest, oogt en voelt als kunstof.


DSC_0033.JPG DSC_0034.JPG DSC_0035.JPG DSC_0036.JPG
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #30
Ja, wat is wijs.
Ik zou verder kappen en een juiste aansluiting maken, hier zijn ze ook aan het improviseren geweest .
En je moet er dan op dit gaan vertrouwen , dan maar wat meer werk en goed.
 

Maxi1

  • #31
denk dat wat je zegt idd wijsheid is maar die pijp zit goed in de bocht in de vloer. Ik kan het van bovenaf in de pijp goed zien. Ik heb een reparatie mof 44mm/50mm die ik er mooi op kan lijmen als ik hem onderin doorsnij... Deze zit zo te zien ook veel dieper in de vloer, heb er een meetlint ingestopt , hij gaat 20 cm omlaag tot de bocht...denk dat ik deze niet ga kappen.

Maar dat bruine herken je niet?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #32
Dat bruine is geen buis, maar kit of zo iets.
Zullen ze als extra zekerheid hebben gedaan.
Zo te zien zit dat buisje ook in een pp sok of buis.
Dus even die bruine rommel er af halen, en dan kun je denk ik zo de pvc buis er uit halen, en zie je ook daar de zwarte pp.
 

Maxi1

  • #33
hoi Peter,

Dankjewel voor het advies...ga ik morgenochtend gelijk doen...ben benieuwd
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #34
Kijk die afvoer zit net zo diep als je douche put.
Als je hem verder los maakt en pijp loopt toch 20 cm diep kan je hem ook voor bij het slechte stuk door zagen en daar een schuifsok 50 op zetten en met pvc verder gaan.
 

Maxi1

  • #35
Hoi, ik ben niet meer verder gegaan door onvoorziene omstandigheden... morgenochtend start ik weer...Ik morgen jullie adviezen opvolgen...
 

Maxi1

  • #36
Beste mensen,

Ik ben inmiddels verder met de badkamer en heb nu een vraag over de beluchting... Ik voed een tekening mee ter illustratie. Ik wil dus het bad en wastafel aansluiten op de oude afvoer (A). Hiervoor dacht ik aan het gebruiken van onderstaande bocht(en) Op afvoer A. De vraag is of ik problemen ga krijgen met het leegtrekken van de sifons als het water van de wastafel of bad afgevoerd gaat worden en of het water van de een naar de ander kan vloeien. Wellicht moet ik iets anders gebruiken maar weet nog niet wat. De hoogte die ik heb om mee te werken is 7 cm.

pvc-dubbele-bocht.jpg Badkamer beluchting.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #37
wil graag eerst weten hoe je het hebt opgelost met de afvoer met het bruine rand
 

Maxi1

  • #38
Die bruine rand is een soort kit die ze gebruikt hebben om de pijp (50mm) in het midden te houden. Het pijpje loopt door en komt in een 50 mm bocht (zwart ook pp) Ik heb het pijpje terug gestopt voor nu totdat ik de douchebak ga positioneren dan kort ik deze in met daaraan een bocht en verloop richting douchebak. Het verloop is nodig voor zowel het bad als de douchebak, beiden hebben een 40 mm afvoer. Ik ga dadelijk de waterleidingen/elektra en aardingsmat leggen en daarna wil ik het geheel afdichten met zandcement. zodoende vraag ik me dus af of ik nu wel of niet met de beluchting tekening moet houden voordat ik dadelijk de vloer dicht. Heb helaas afgelopen door calamiteit in de familie niet kunnen doorwerken en moet er dus tegenaan om tijd in te halen...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #39
Toen je pijpje terug stopte had je gecontroleerd als de rubber in tact was en geen beschadiging waren.

Als dat hulpstuk je kunt gebruiken dan kan je dat doen.
Maar had ja gezegd je kunt hem ook op standleiding zetten de wastafel.
De bad heeft wel een 40 sifon maar beste is direct daarna naar 50mm te gaan.
Ook vind ik dat de oude douche en wastafelafvoer helemaal naar de wc zou gaan maar deze gaat gewoon naar de standleiding.
Je zou even gaan kijken met een endoscoop dan weet je het.
 

Maxi1

  • #40
Hoi hoi,
Dan zal ik vanaf het bad overgaan op 50. De wastafel op de standleiding zeg je...Maar dan moet ik de zwarte pp pijp/standleiding doorzagen en er iets tussen krijgen...Kan zo een twee drie niet bedenken hoe... Ik heb de rubbers gecontroleerd en deze zijn goed en zacht (niet verhard).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu