Badkamer vloerverwarming voor in de toekomst aanleggen (warmtepomp of op cv)

Beste medeforumleden,

Ik ga met de badkamerverbouwing beginnen en nu zat ik nog te twijfelen over de vloerverwarming.

Er ligt oude elektrische vloerverwarming in, maar die gaat eruit.

Nu heb ik nog een cv en in deze badkamer komt ook een designradiator welke voldoende ruimte kan geven voor de ruimte.
Echter voor comfort en in de toekomst wellicht een warmtepomp is het nu handig om alvast het leidingwerk te leggen.

Hoe zouden jullie dit doen In deze situatie?
 
Gewoon neerleggen. Een rolletje slang is ook de kosten niet. Slakkenhuispatroon h.o.h. 10 cm en je zit altijd goed.

Geef de designradiator een eigen aanvoer en retour, dan kun je die altijd los regelen van de rest (is alleen een extra groep op de verdeler).

Zorg er voor dat je de lus later kan oppakken. Het liefst heb je deze al doorgetrokken naar waar de verdeler gaat komen / is.

Ik heb het hier juist precies andersom: de nieuwe verdeler heeft al een loze groep voor de badkamer die ergens de komende jaren vervangen gaat worden. Mantelbuis naar de badkamer (1 meter) ligt er ook dus die lus kan t.z.t. zo gelegd en aangesloten worden. Vanuit de badkamer is de mantelbuis zo bereikbaar.
 
Dank voor je reactie!

Ik moet even goed kijken waar ik ermee naartoe ga want boven zit geen verdeler. Alleen in de badkamer komt een slakkenhuisje vloerverwarming. Daarom had ik gedacht hem aan de designradiator leidingen te koppelen. Anders zou ik de leidingen in de muur naar de zolder moeten leggen denk ik? En daar een verdeler hangen in de buurt van de cv ketel? Die hangt namelijk ook op zolder.
 
En hoe doen jullie het met isolatie?
De warmte moet vooral naar boven (naar de tegels)
Isolatie onder de krimpnetten?
Zo ja, welke wordt veel gebruikt hiervoor?
De verwarmingsleidingen zet ik dan vast met t-wraps op het gaasraster/ krimpnetten en wat voor mortel wordt doorgaans gebruikt voor het op hoogte brengen / klaar maken voor tegelwerk? Ik dacht Eurol945, maar dat blijkt.niet geschikt voor vloerverwarming.
 
Volgens de specificaties kan dit prima bij vloerverwarming gebruikt worden, alleen is het niet geschikt voor natte ruimtes.

"Vloerverwarming:
945 Europlan Solid kan op vloerverwarming worden toegepast. Het opstartprotocol van de vloerverwarming dient vooraf volledig te zijn
uitgevoerd conform de richtlijnen van de leverancier. Een dag voor het egaliseren de verwarming laag- of uitschakelen; minimaal 24 uur na het egaliseren de verwarming weer inschakelen, in stappen van maximaal 5 °C watertemperatuur per dag. Let op dat de vloertemperatuur niet boven 29 °C komt."
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan