Badkamer verplaatsen en geluidsisolatie

MaartenMM

 • #1
Hoi mede- klusgenoten, ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik wil graag de badkamer van beneden naar boven verplaatsen, maar hoe meer ik erover nadenk, hoe meer beren ik op de weg zie. Ik heb een aantal jaar geleden op de verdieping (woonhuis, 1910, 1 verdieping) een toilet gemaakt, dus de afvoer op het riool en een waterleiding ligt er al. Omdat we alle kamers in gebruik hadden was er toen geen ruimte voor een douche. Nu is dat er wel, maar aan de overkant van het toilet (er zit een overloop tussen).

Daar zit m dus ook het probleem, de waterafvoer van de douche moet naar de rioolbuis, en daarvoor moet ik dus onder de vloer door de overloop oversteken. Kan ik zomaar met mijn buizen door de balken heen? Of zijn er andere oplossingen te bedenken zodat ik niet in die balken hoef te boren?

Mijn 2e zorg betreft het geluid. We hebben boven alleen maar houten wanden met gips erop. Erg gehorig dus. Is het verstandig om de badkamerwanden dan extra te isoleren? En welk isolatiemateriaal (en hoe dik) moet ik dan aan denken? Wat is jullie ervaring hiermee, zou geluidsisolatie helpen of is dat een illusie?

Graag jullie advies. Groet, Maarten
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marc1995

  • #2
  Ik zou inderdaad een andere weg zoeken als die er is. Misschien via de muur (waarbij je niet door een draagbalk heen moet) omlaag en dan via de kruipruimte (?). Als je draagbalken moet bewerken, dan moet er zeer waarschijnlijk een constructeur naar kijken (is waarschijnlijk wat de meeste hier zullen zeggen), aangezien je de balken opnieuw zal moeten laten berekenen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu