Badkamer verbouwing - 2 vragen

Redkite2

  • #1
Ik ben mijn badkamer aan het renoveren en ben erg blij als iemand mij over het volgende zou kunnen adviseren:

1: De vloer waarop de wc pot staat wordt opnieuw betegeld over de oude tegels heen. Dat betekent dat de wc pot 1 - 1.5 cm hoger komt te staan. Gaat dat problemen geven met de wc pot en het weer aansluiten op de afvoer?
(De afvoer van de wc is aan de onderkant niet de achterkant)

Vraag 2: Ik ga opnieuw de muren betegelen maar dat doe ik ook over de oude tegels heen. Echter heb ik op een betonnen muur de oude tegels weggehaald tot op ong 1m 30 hoog; de ondermuur is nat geworden, de tegels waren los.
Inmiddels zijn de muren uitgedroogd en hersteld.
Ik heb wat oude tegels liggen die ik op de muur gaat plakken om de muur gelijk te maken met de oorspronkelijke tegellaag (wil geen gips\cement laag van 6mm aanbrengen ben bang dat het te dun is voor de nieuwe tegels). Hierover ga ik de nieuwe tegels lijmen.
Moet ik de onderste laag tegels eerst voegen of juist open laten als ik de nieuwe tegels ga aanbrengen? (misschien beter hechting als er geen voegmiddel wordt gebruikt? )
Bedankt!, Stu
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Wat voor materiaal is die afvoer gemaakt die in de vloer zit
 

Redkite2

  • #3
Dacht dat het een metalen buis was, maar weet ik niet meer zeker, het is 25 jaar geleden dat ik voor het laatst de wc pot van z'n plek heb gehaald . Huis is van 1923, houten vloeren en ik woon op de 3de etage....
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dan zal het wel gietijzer zijn met een loden pijp, en deze moet je er uit halen en een nieuwe pvc pijp 110mm in maken op de hoogte van je nieuwe vloer.

evt haal die wc pot er af en kijk dan hoe het zit.
 

Redkite2

  • #5
Dank je wel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu