Badkamer radiator

Vorig jaar in mei is een Plieger Florian dubbel buisradiator(handdoek) gemonteerd. De 1150 W zou voldoende zijn voor de afmetingen van de badkamer en 24 graden warmte. In de winter bleek dat wij niet eens 20 graden halen. Opvallend was dat de radiator niet overal even warm was, vooral onder bleef deze lauw. Ontluchting hielp niet ook met de kraan dicht. Ook als na lange tijd de radiator overal warm was en boven heet bleef het in de badkamer amper 20 graden. De vorige plaatradiator die niet eens zo groot was qua afmetingen voldeed helemaal, in amper halfuur was het 24 graden. Zou het helpen als ik deze radiator zou inwikkelen in de radiator folie die je gebruikt voor de buitenmuren? Als een soort plaatradiator.
 
Nee.
Is de radiator op de juiste wijze aangesloten met indien benodigd een stijgbuis?
 
Zeer waarschijnlijk met een boven aansluiting zonder stijgbuis, maar ik ben ook benieuwd.
Het helpt altijd als je de handleiding goed gelezen wordt, en/of er een goede handleiding bijgeleverd wordt.
Dat is ook lang niet altijd het geval.

Stel dat je nu de radiator aan de bovenkant hebt aangesloten dan
moet hij er af en dan kun je in de retourleiding een stijgbuis plaatsen.
 
Dan gaat het warme water linea recta naar de retour en blijft er een groot gedeelte koud. Aansluitingen boven, retour inwendig naar beneden.
 
Bedankt voor de antwoorden. De loodgieter heeft het aangesloten en toen ik hier mensen van Eneco heb gehad liet ik ze het controleren of het goed aangesloten was. Met bepaalde stand op de CV ketel kon ik alle warmte sturen naar de radiator en toen werd deze wel warm. Hij haalde de gewenste temperatuur echter niet. Ik dacht dat de buizen sneller koud worden dan bij een plaatradiator vandaar mijn vraag.
 
Als de radiator in het midden en onder niet goed opwarmt, dan is deze toch niet goed aangesloten. Zoals al aangegeven moet er een stijgbuis worden toegepast. Van buitenaf kun je niet zien of die is geplaatst, dus Eneco kan dat ook niet zo controleren.

Verder is de warmteafgifte van een dergelijke buisradiator altijd minder dan van een gewone radiator van vergelijkbaar formaat. Oftewel de buisradiator moet groter zijn om dezelfde warmteafgifte te bereiken.

Wellicht had de oude plaatradiator ook nog convectieribben en dan is het verschil nog groter.
 
Al met al heeft de TS nog steeds niet aangegeven hoe de radiator is aangesloten op de leidingen.
Van boven, van onder of onder in het midden.
Dus al onze antwoorden hebben weinig nut als de TS niet met voldoende informatie komt.
Het blijft dan maar gokken.
 
Thermostaat zit links. De onderst aanvoer pijp die links aansluit is bloedheet dus dat lijkt goed.

IMG_20210428_091343811.jpg
 
De monteur heeft de radiator aangesloten zoals de oude plaatradiator was dus het lijkt mij sterk dat ie niet goed gemonteerd is. Er moet iets anders aan de hand zijn of hij is ondanks de op papier toereikende wattage toch te zwak. Iemand nog een idee?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan