Badkamer klus mislukt door kennisgebrek. Advies alternatief?

Cuprani

 • #1
Ik maak hier wel mijn grote badkamer verbouwingstopic van :-)


Wij hebben onze badkamer "ontworpen" op logische indeling, en op wat wij mooi vinden. Er moest beton cire op de wanden en vloer komen in de natte cel. Ik heb geen twee linker handen en in het verleden al veel geklust. Ik ben echter geen prof en ik heb zeker niet overal kennis van.

Op advies van de bouwmarkt heb een voorzetwand gebouwd van 50x70 vuren balken. De staanders zijn verankerd aan het plafond, de vloer, en in de diepte aan de muur op ongeveer 80 en 160 cm. Hiertegen zitten groene gipsplaten. Nu krijg ik veel negatieve adviezen over deze constructie.

..de badkamer is dus NOG niet mislukt, maar ik moet echt gaan overwegen hoe nu verder om te voorkomen dat het mislukt.

Ik ben bereid om mijn hele wand compleet weg te halen. Of bijvoorbeeld niet de wand weg te halen maar van het beton cire af te stappen en dan bijvoorbeeld voor 100x100 beton look tegels te kiezen.

Wat is jullie advies? Hoe zou ik de wand ander moeten bouwen? Is een tweede laag gipsplaten voldoende om dan wel te kunnen tegelen?

Al het leidingwerk is reeds met pexfit gemaakt, maar ik heb hier wel iets speling om de boel bijvoorbeeld 2 cm verder naar voren te monteren. Het enige waar geen speling meer op zit is het toiletframe (riool is verlijmd). Of ik moet dit opnieuw maken..




(De verankering in de diepte aan de muur staat hier nog niet op de foto)





 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haplo

  • #2
  Ik zou niet aan dat beton cire beginnen. Ik heb ooit een badkamer moeten monteren met dat spul erin. Ben 3x terug gemoeten om alles te demonteren voor reparaties. Het ging scheuren en de mensen hadden lekkage.
  Voor het droge gedeelte van de badkamer is het risico minder, maar voor de natte cel zou ik het afraden. Vooral omdat je ook een houten voorzetwand gebruikt. Blijft altijd werken.
   

  Cuprani

  • #3
  Er zijn veel badkamers waar beton cire wel een succes is geworden. Ik ben zeker nog geen expert, maar ik heb er ondertussen wel veel over gelezen.

  Heel veel is afhankelijk van de voorbereiding en de basis. Die moet goed zijn. Daarnaast moet het door een ervaren vakman worden aangebracht.

  Volgens mij moet het dan goed kunnen gaan..
  Helaas ben ik gewoon te snel geweest met mijn huidige wandje bouwen...

  Ik vind het zelf wel heel erg mooi, en zoals reeds gezegd heb ik het er wel voor over om mijn wandje bijvoorbeeld opnieuw op te bouwen.
   

  Haplo

  • #4
  Ik zag dat je ook een ander bericht gepost had, en dat daar ook al wat reacties op gekomen zijn.
  Uiteindelijk moet jij zelf beslissen wat je doet. Lijkt me nu niet meer zo moeilijk, goed belezen.
  Laat je nog eens wat horen als het gaat scheuren en lekken?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Als je het dan toch door wilt zetten met die decostuc, dan zou ik in ieder geval de muur van ytong blokken maken in plaats van gips platen.
  En zeker die nis, die straks een mooie watervanger wordt nooit in hout uitvoeren.

  Hout gaat altijd werken in het natte gedeelte, en zit je straks met scheuren en lekkages.

  Heb al veel badkamers gerenoveerd, waar hout in verwerkt was, dat na een jaar of 8 bijna helemaal weg gerot was.
  Want watervast hout bestaat niet.
   

  Cuprani

  • #6
  N.a.v. de berichten hier was ik van plan om mijn muurtje weer te slopen, echter gaf de stukadoor aan dat dit niet nodig was.

  Ik heb er wel haaks een tweede laag gipsplaten tegenaan gezet.
  De nis heb ik bekleed met glasvezel versterkt watervast schuimboard.

  Ik ga zelf nog de kimband aanbrengen en een coating (685) over de hele wand, muur en douchevloer.

  Ik krijg 5 jaar garantie op het stuukwerk, op vlekken, scheuren en op lekken. Deze stukadoor doet niet anders dan beton ciré en reist daarvoor door heel Nederland.

  Hij geeft aan dat het vooral nog wel eens mis gaat bij de stukadoren die een keer beton ciré proberen aan te brengen en er zelf weinig ervaring mee hebben. Hij heeft door de jaren heen al honderden projecten afgeleverd, ook op hout, ook in natte cellen, en hoeft nooit terug. Bedrijfje bestaat al 55 jaar (vader en zoon) en staan heel veel positive reviews en mooie projecten online. Hij is wel één van de duurste, maar dat is niet zonder reden.

  Ik heb er dus wel vertrouwen in en zet er toch mee door.. Ik hoop dat het goed gaat, en zo niet dan wordt het in ieder geval onder garantie opgelost..
   

  Haplo

  • #7
  Zo te lezen was je van het begin af aan al overtuigd om dit door te zetten. Vreemd om dan de gedachtengang van anderen te willen horen.
  Als ik een website heb, kan ik er ook voor zorgen dat er alleen positieve reacties op komen te staan. De negatieve kun je zo verwijderen. Bestaan al 55 jaar, neem aan dat vader dan niet meer werkt.
  Iedere stukadoor geeft garantie, en wordt altijd onder garantie opgelost. Maar de elende die je er van hebt als het wel fout gaat.
  Succes.
   

  Cuprani

  • #8
  Ik heb de adviezen van hier meegenomen, dus vreemd, nee... Ik heb de berichten laten lezen aan de stukadoor (ook uit mijn andere topic). En zoals gezegd was ik van plan om mijn muur echt te slopen.

  Voor mij als doe-het zelver is dit forum super handig, maar als je veel leest hier zie je ook hier dat veel professionals elkaar tegen spreken.

  Met al het advies op internet is het lastig om te beoordelen hoe waardevol het advies is. Wanneer een tegelzetter reageert op een beton ciré klus dan is dat meestal van horen zeggen. Of misschien een keer een negatieve afloop gezien maar aangebracht door iemand zonder eigen ervaring. Ik werk zelf in de automotive en daar roept ook iedereen nog steeds dat gas is om op te koken... Waarom? Negatieve ervaring van horen zeggen, van vroeger.. Maar Nul ervaring met de huidige goede systemen. Toch blijft het advies negatief..

  In dit geval stond ik op het punt om mee te gaan in de adviezen van het forum. Ik had de beste man een mailtje gestuurd dat ik er van af wilde zien op deze manier en eerst een cellenbeton muur wilde bouwen.

  Daarop heeft hij telefonisch contact opgenomen en afgesproken dat hij 'even' langs zou komen om op locatie te komen kijken. (50 km enkele reis). Hij is echt de vakman op dit gebied. De grootste beton ciré leverancier beveelt hem bijvoorbeeld aan op hun website (en dat is niet een aanverwant bedrijf). Dus na goed advies de weloverwogen keuze gemaakt hem het voordeel van de twijfel te geven..

  Ben ik dan eigenwijs? Misschien wel,maar dit topic heeft mij zeker wel geholpen om heel goed na te denken over mijn keuze.

  De vader helpt nog steeds mee. De positieve reacties komen niet van zijn eigen site maar via verschillende onafhankelijke platforms.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #9
  Het belangrijkste is dat u er zelf achter staat, de stukadoor staat er achter dus gewoon laten maken zoals u zelf wilt.
  Een goed gevoel hierover verhoogt het woonplezier.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu