Badkamer betegelen. Egaliseren of overtegelen

Klaas96

  • #1
Hallo. Ik ben mijn badkamer aan het renoveren (voor de eerste keer). De wanden worden tot aan het plafond betegeld. In eerste instantie wou ik over de bestaande tegels heen, alleen zoals je ziet zitten de bestaande tegels maar tot de helft van de wand. De oneffenheid is tussen de kale wand en tegels is bijna 1 cm. Daarnaast is er een overbodige deuropening dichtgemaakt met cellenbeton.

Is het beter om alle tegels eruit te slopen en te egaliseren, of alleen het bovenste gedeelte. Zoja, welke egalisatie is geschikt voor deze (poreuze) stenen wand. Dank.

IMG_2477.JPG IMG_2478.JPG
 

Sander 1972

  • #2
Leiding werk moet ook nog gedaan worden. zo te zien.

Wat is het voor wand? niet helemaal goed te zijn. En zijn de tegels gezet of gelijmd?
 
  • Like
Waarderingen: Klaas96

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Als het een bims wandje is, en de tegels zitten goed vast, dan deze laten zitten.
Bij eraf slopen blijft er meestal weinig van zo'n bimswandje over.
 
  • Like
Waarderingen: Klaas96

Klaas96

  • #4
Dank voor jullie reacties. Leidingwerk en elektra moet nog inderdaad. Het is begane grond en kan in de kruipruimte, dus leidingwerk gaat onder de vloer.

Het is een betonnen buitenwand. Er zit een soort zandachtige pleisterlaag overheen die erg poreus is. Die heb ik voor zover mogelijk eraf. De tegels zijn gelijmd en gaan er redelijk eenvoudig af (was bij de vloertegeltjes ook zo) Ik denk dat het beter en netter is om alles kaal te maken en dan opnieuw te egaliseren voor 60 x 60 tegels. Welke egalisatie is geschikt volgens jullie? Mvg
 

Klaas96

  • #5
Mortel op cementbasis lijkt me geschikt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu