Nieuw betegelen badkamer

Beeper

  • #1
Ik ben bezig de badkamer te slopen, alles wordt nieuw betegeld, ook een nieuw bad en toilet etc.
Het oude bad is een hoekbad van 130 bij 130. Ik heb net het zijpaneel eraf gehaald en kom tot de ontdekking dat de vloer onder het bad twee tegellagen lager ligt. Terplaatste van de afvoer is in de betonnen ondervloer een gat gemaakt (anders paste de afvoer blijkbaar niet) het gat is ongeveer 8 cm diep en 20cm bij 20cm omtrek. Waar kan ik het beste de vloer onder het bad (dus op de oude lager liggende tegellaag) mee effenen en het diepere gat in de betonvloer mee dicht maken. Ik wil zodra alles dan glad is er overheen tegelen.
Alvast bedankt
:wink:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik zou er toch een laag tegels afhalen van de vloer, anders heb je straks 3 lagen tegel op de vloer leggen.
De ruimte onder het bad, kun je gewoon vlak smeren met zand/cement specie.
 

Beeper

  • #3
Is het bezwaarlijk om 3 lagen te hebben? Op zich kan de drempel van de badkamer het hebben en is het de weg van de minste weerstand..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Op zich is het niet bezwaarlijk, als alle onderliggende tegels goed vast zitten.
 

Beeper

  • #5
Ok bedankt, dat ga ik dan morgen even goed checken. Eerst dat bad eruit, zit voorlopig nog muurvast, waaraan kan ik zo nog niet ontdekken, het lijkt los in een stalen frame te liggen.zal de kit aan de zijkant wel zijn dan.. wordt vervolgd..
 

Beeper

  • #6
Dat dicht smeren met cement, moet dat in meerdere dunne lagen en dan tussentijds uitharden of kan alles in 1 keer vol gegooid en dicht gesmeerd?
 

Haplo

  • #7
Je kunt ook egalisatiemortel gebruiken. Als dit aangemaakt is, is het vrij dun en zelfnivellerend. Dan hoef je er niets meer aan te doen. Voldoende in de"kuil" gieten en de zwaartekracht doet de rest.
 

Beeper

  • #8
Probeer nu net nog de s koppelingstukken eruit te draaien van de badkraan, zitten muurvast, met 1 of andere draad er omheen gedraaid. Weken met wd 40 helpt (nog) niet..iemand nog een tip?
 

Beeper

  • #9
Wat betreft egalisatiemortel; bedankt voor de tip!
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #10
Gebruik wel een vloerprimer voordat je die mortel gebruikt.
 

Beeper

  • #11
Moet ik dan trouwens langs de twee wanden waaraan het gedeelte wat opgevuld moet worden grenst, van die flexibele randstroken gebruiken?
 

Beeper

  • #12
Ok, ben nu het bad aan het plaatsen, wil een ombouw van Ytong doen.
Onder de randen van het bad zitten op een aantal plaatsen een soort blokje, waarschijnlijk bedoeld voor gebruik met een anker in de muur. Die heb ik niet, wil dus met gewone steunlat werken ---->vraag: Blokjes op de lat en Ytong laten steunen, of blokjes eraf halen zodat de hele rand gesteund wordt?

thx.
 

Beeper

  • #13
Het is me nu duidelijk dat aan de muurzijde de de smalle naar beneden wijzende rand van het bad op de lat moet.
Hoe doe ik dit met de Ytong? ik wil geen extra tegelrand naast het bad, dus de Ytong moet binnen de rand van het bad vallen. Hoe bepaal ik de hoogte van de Ytong en hoe wurm ik het er tussen? Laat ik aan de bovenzijde een paar mm vrij voor kit of pur zodat het niet gaat kraken bij belasting?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu