Nieuwe badkamer project: afvoerleidingen aansluiten

Marconi

 • #1
Hallo, ik ben bezig met het realiseren van mijn droom en ik wil een nieuwe en ruimere badkamer. Het badkamer zal een deel van een slaapkamer innemen. Er komt een wand met cellenbetonblokken, hangtoilet, badkuip, wastafel.Ik zat te denken hoe ik de afvoerleidingen het beste kan plaatsen. Op de 3D schema zie je blauwe balk, dat moet dus het hoofd afvoerpijp voorstellen waaraan kleinere afvoerpijpen van wasbak en badkuip aangesloten zullen worden. De riolering zit in de kruipruimte perpendiculair aan het pijp dat omhoog naar de badkamer toe loopt.Om de leidingen aan te leggen ga ik in het verdiepingsvloer (NEHOBO beton plat - volgens bouwtekeningen) een gat maken van 110mm met een diamantboormachine met waterkoeling en zuiger om het water op te vangen. Er komt ook een gaat in het vloer naar de kruipruimte.De waterleidingen (koud/warm) zullen van boven, waar de CV-ketel staat getrokken worden met een flexibele buis. Hier op de foto zie ook een blauwe pijp naar de zolder toe lopen, maar dat is een andere toekomstplan.

Kunt u me adviseren of het een goed plan is en waar ik eventueel de mist in kan gaan? Als er iemand is die me hierbij wil helpen 's avonds en in het weekend, laat het weten. Locatie Badhoevedorp.

Bij voorbaat dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Op deze manier gaat het niet werken, er zit geen ontspanning leiding in getekend naar het dak toe.

  Ook in de badkamer zit je met aansluitingen van bad naar stand leiding toe zelfde hoogte als wc kan je geen T-stukken kwijt.

  Ook aan sluiting wastafel op hangende toilet aansluiten zal moeilijk gaan.
   

  Marconi

  • #3
  Bedankt voor de reactie. Ja daar zat ik ook aan te denken maar wat ik niet begrijp is welke pijp moet er getrokken worden tot aan het dak voor ventilatie/ontsnapping leiding? Is het genoeg om alleen de verticale/staande leiding of ook alle leidingen die naar de wc potten toe lopen?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Is normaal de grote standleiding

  anders lees eens dit leesvoer eens door klik hier
   

  Marconi

  • #5
  Precies waar ik naar opzoek was! Top. Heb al een hele collectie van Black&Decker handboeken gelezen, maar daar gingen ze niet heel diep in de materie.
  Dankjewel.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu