Badkamer aanleggen.

Makine_31

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb een paar maanden terug een (heel oud) huis gekocht. En ben hier natuurlijk superblij mee. Heb wel heel veel dingen eruit gesloopt. Nu wil ik beginnen met het aanleggen van een badkamer. Nu loop ik echter tegen wat probleempjes aan, waar ik zo 1-2-3 geen antwoord op heb.

Op de wand zijn de bestaande tegels weggehaald, en nu zie je de achterliggende muur (baksteen). Erboven is het nog gewoon (gestucte?) muur. Nu moet ik ook nog leidingen leggen voor de douche, toilet en wasbak. Is het aan te raden om eerst de leidingen te leggen (door ruimte te beitelen in de muur), en daarna eroverheen te stucen? Op de wand zit ik te denken aan tegels.

Verder is de vloer best ruw, is het aan te raden om deze te egaliseren voor ik ga tegelen?

In de vloer is op het moment vloerverwarming gelegd.

 

Marcn88

  • #2
Lijkt me wel zo handig eerst de leidingen in de muur maken en afwerken met muurplaten en dan pas stucen anders zo jammer van je stucwerk om er weer sleuven in te maken en als op de vloer vloerverwarming is gelegd zal er eerst een cementdekvloer overheen moeten of is t erin gefreest als t gefreest is kun je t af met egaliseren
 

Marcn88

  • #3
Trouwens aanstucen /raapen met een cementgebonden product
 

Ericjan

  • #4
Voor de leidingen in de muur kun je beter een dagje een sleuvenfrees huren bij een bouwmarkt, dat werkt een stuk sneller dan beitelen. Bij voorkeur eentje met stofafzuiging.

Een ruwe vloer (zover ik op de foto kan zien valt het wel mee) kun je prima betegelen. Egaliseren doe je met de tegellijm. Vertrouw je jezelf niet helemaal dan gebruik je zo'n wiggensysteem waarmee je de tegels gelijk trekt. Wel oppassen dat je voldoende hoogte hebt bij de eerste tegel die je legt.

En vergeet vooral niet om eerst kimband aan te brengen op alle muur en vloer aansluitingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu